sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Filiași se pot întoarce liniștiți la școală din 14 septembrie. Administrația locală a făcut investiții majore pentru ca unitățile de învățământ să fie cât mai sigure

Mai sunt doar câteva zile până la primul clopoțel, iar emoțiile din acest an sunt mai mari ca niciodată. În contextul crizei sanitare existente, cei mai temători sunt părinții ai căror copii vor trebui să se așeze în bănci și să participe la cursuri într-o atmosferă mai tensionată decât în alți ani. Administrația locală a avut astfel greaua misiune de a lua cele mai eficiente măsuri atât pentru școli, cât și pentru unitățile sanitare din zonă, astfel ca întreaga comunitate să fie liniștită că începerea școlii nu va aduce cu sine o criză epidemiologică.
„Trăim vremuri grele, dar acestea nu trebuie să ajungă să îi afecteze pe copii. Sunt părinte, iar soția mea este cadru didactic. Reușesc astfel să văd lucrurile din ambele perspective. Eforturile mele sunt orientate astfel încât atât elevii, cât și cadrele didactice să fie convinși că unitatea de învățământ este un loc sigur. În acest sens, au fost alocate fonduri speciale pentru crearea unor circuite separate de acces și ieșire din curtea școlii, pentru achiziționarea și montarea de dispensere de dezinfectant, precum și pentru toate necesitățile semnalate de directorii școlilor și grădinițelor. Dau asigurări că vom vom pune la dispoziție  tot ceea ce este nevoie pentru ca desfășurarea cursurilor să se realizeze în condiții de siguranță pentru elevi, părinți și profesori”, explică Costeluș Gheorghe Ilie, primarul orașului Filiași.
De altfel, investițiile în unitățile de învățământ s-au făcut cu responsabilitate și înainte de izbucnirea pandemiei. Atât Școala Gimnazială din oraș, cât și clădirea Liceului Tehnologic Dimitrie Filișanu au fost anvelopate.
„Pe lângă ceea ce am reușit să consolidăm până acum, am accesat și fonduri europene prin intermediul Programului Operațional 2014-2020, astfel încât să putem moderniza două corpuri de clădire aparținând Licelui Tehnologic. Tot aici s-a realizat și un teren multifuncțional cu nocturnă pentru desfășurarea în condiții decente a orelor de sport. Nu i-am uitat nici pe preșcolari, astfel că am început proiectul reabilitarea termică a clădirilor în care își desfășoară activitatea trei grădinițe din oraș. În plus, vom construi încă o grădiniță”, explică edilul-șef.
Și unitățile medicale au primit investiții și dotări care să ofere servicii de calitate filișenilor.
„Acum, în vremurile crizei sanitare extrem de grave pe care o traversăm, este foarte important pentru întreaga comunitate să știe că vor avea parte de servicii medicale la cele mai înalte standarde posibile. Ne-am preocupat în mod special de sănătatea locuitorilor noștri. Am investit în lucrarea de extindere a sălii de așteptare pentru urgențe și în construirea policlinicii din incinta Spitalului Filișanilor. Încă din 2018, acesta beneficiază de un sediu nou, dotări și aparatură ultramodernă, saloane cu televizor, aer condiționat și frigider. De câteva luni a fost achiziționat și un computer tomograf. Toate aceste investiții vor continua în măsura în care apar noi necesități impuse de situația epidemiologică”, promite Costeluș Gheorghe Ilie, primarul orașului.
Orașul Filiași a devenit cunoscut în toată țara pentru decizia municipalității de a dezinfecta sistematic toate spațiile publice închise sau deschise, atât pe perioada stării de urgență, cât și pe toată perioada stării de alertă. Acesta dă asigurări că toate aceste măsuri vor continua, de aceea și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar din partea PSD.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ, executat de SC Inter Regional Management SRL, Jurnalul Olteniei. CUI Mandatar Financiar: 21200019

Politica