vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Servicii online pentru craioveni, puse la dispoziție de Primăria Craiova

Proiectele dezvoltate de administrația locală, în ultimii ani în domeniul digitalizării Craiovei, au făcut ca multe dintre serviciile de care are nevoie orice cetățean să poată fi accesate ușor, de oriunde, de pe orice device și în condiții de siguranță.
Interacțiunea cu autoritățile este, acum, mai facilă ca oricând. Astfel, prin intermediul serviciilor online se pot face programări online pentru registratura primăriei, pentru evidența persoanelor sau pentru impozite și taxe.
Printre serviciile online la care pot apela craiovenii amintim:
– Serviciul web pentru depunerea online a documentelor,
– Serviciul de programare online pentru depunerea de documente la Primăria Craiova, Direcţia de Impozite şi Taxe, Direcția de Evidență a Persoanelor,
– Programare online transcriere certificate de stare civilă,
– Programare online oficiere căsătorie.

Tot pentru simplificarea procesului de relaționare cu cetățenii și pentru reducerea timpului de emitere a actelor de autoritate, au fost dezvoltate și următoarele servicii:
– Urmărește-ți cererea – prin intermediul căruia se poate urmări circuitul documentului înregistrat la primărie,
– Notificări prin sms la emiterea actelor de autoritate – la emiterea actului solicitat, petentul este notificat automat prin sms,
– Consultare online a autorizațiilor de construire și a certificatelor de urbanism,
– Impozite și taxe online
Serviciul informează asupra datoriilor pe care un cetățean le are către bugetul local, cu posibilitatea de achitare prin intermediul instrumentelor de plată electronice, fără a mai fi necesară deplasarea la primărie sau la sediul băncii,
– Autorizațiile online de liber acces pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 3,5 tone –  taxele se pot achita direct pe site.
– Aplicație electronică mobilă (IOS, Android) de notificare a intervențiilor. Fiecare intervenție de urgență sau planificată de furnizorii de utilități (CAO, CEZ, ENEL ș.a.) privind intervențiile pe domeniul public este notificată în cadrul aplicației electronice și este monitorizată până la finalizare. Aplicația a fost creată de Primărie pentru a monitoriza și gestiona eficient activitatea furnizorilor de utilități din Craiova.

Mai multe detalii pot fi regăsite pe site-ul Primăriei Craiova – https://www.primariacraiova.ro/ro/servicii-online

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica