sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ion Oancea, candidatul PSD la funcția de primar al comunei Bratovoești

Vreau să mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul alături de mine la dezvoltarea comunei

„Gospodarul bun de la poartă se cunoaşte”. Această maximă este perfect valabilă pentru primarul din comuna Bratovoești. Comuna s-a dezvoltat enorm în ultimii ani, iar proiectele pentru perioada următoare sunt deja bine stabilite de candidatul PSD la funcția de primar al comunei, Ion Oancea. La Bratovoești se află și primul centru SMURD – Centrul permanent pentru serviciul voluntar situaţii de urgenţă care va fi predat Detaşamentului 2 de Pompieri Craiova.
Principala preocupare a primarului Ion Oancea, dar și a întregului aparat de specialitate din cadrul Primăriei comunei Bratovoești, de la începutul mandatului de primar a fost gospodărirea eficientă a comunei, a bugetului local și nu în ultimul rând bunăstarea cetățenilor din comuna Bratovoești, vizând: dezvoltarea infrastructurii comunei Bratovoești, atragerea de Fonduri Europene nerambursabile în vederea realizării obiectivelor prevăzute în „Strategia de Dezvoltare Locală a comunei Bratovoești”, atragerea de investitori, asigurarea transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și a acțiunilor întreprinse de administrația publică; eficientizarea serviciilor aparatului prin asigurarea condițiilor și a climatului optim de lucru în cadrul Primăriei comunei Bratovoești, cât și în relațiile cu cetățenii, beneficiarii direcți ai acestor servicii.
„Mi-am asumat rolul de a comunica activ și pot spune că așa cum am început încă de la preluarea mandatului, am dorit să intru în legătură directă cu cât mai mulți cetățeni ai acestei comunități, considerând că nu întotdeauna un cetățean se adresează primăriei și doar atunci când acesta ajunge într-un impas, cu problemele cu care se confruntă în viața de zi cu zi. Fiecare contact a fost foarte important pentru mine, oferindu-mi o mai bună viziune asupra soluțiilor de implementare. Cred că este loc de mai mult pentru modernizarea acestei localități, cred că se poate mai mult, dacă interesul cetățeanului va fi ascultat și alte interese vor fi înlăturate”, a spus Ion Oancea.
Sănătatea locuitorilor comunei a fost permanent o prioritate pentru Ion Oancea. Comuna este una modernă în care oamenii au acces facil la servicii medicale de calitate. În comună funcționează un dispensar modern, cabinete medicale, policlinică pentru toate specializările medicale, farmacie, cabinet stomatologic, dar și asistență medicală comunitară.

În urma unei investiţii de 2,1 milioane lei, bani proveniţi din Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi de la bugetul local, locuitorii comunei doljene Bratovoeşti au un dispensar modern. În clădire funcţionează şi biblioteca, dar şi serviciul local de evidenţă a persoanelor. La etaj funcţionează cabinete de asistenţi medicali comunitari, poşta, biblioteca, arhiva, asistenţa socială.
În comună se lucrează intens la introducerea reţelei de apă şi canalizare, la fel și grădiniţele care ar urma ca de anul viitor să aibă grupuri sanitare decente.
”Am realizat și un teren public de minifotbal, acoperit pe structură metalică, o investiţie finanţată din fonduri europene şi de la bugetul local. Tot în casa noastră, în Bratovoești, se află și primul centru SMURD din Dolj. Este vorba despre Centrul permanent pentru serviciul voluntar situaţii de urgenţă care va fi predat Detaşamentului 2 de Pompieri Craiova. Este o investiție finanţată 100% din bugetul local care va deservi cele nouă comune arondate: Bratovoeşti, Rojişte, Apele Vii, Castranova, Celaru, Daneţi, Dobreşti, Mârşani, Teasc. A fost modernizată și școala din comună prin Programul Operațional Regional, fiind prima unitate de învățământ modernizată din județ cu ajutorul acestui program, dar și cu contribuție de la bugetul local”, a completat Ion Oancea.
O investiție extrem de importantă pentru care s-au alocat sume considerabile este și construirea rețelei publice de apă și apă uzată în satele Bădoși, Prunet și Georocu Mare. Și Căminul Cultural a fost modernizat, iar în comună a fost achiziționat un Serviciu Wireless Complet.
Comuna Bratovoești pune accentul pe investițiile în zonă verde. Au fost astfel plantați arbori pe marginea tuturor drumurilor dintre satele localității. În satele Bădoși și Georocu Mare au fost amenajate părculețe.
Pentru mandatul următor priorități rămân următoarele: asfaltare străzi și alei în satele Bratovoești, Bădoși, Prunet, Georocu Mare; înființare rețea distribuție gaze naturale în Bratovoești, Bădoși, Prunet, Georocu Mare; construire rețea publică de apă uzată în satul Bratovoești; modernizarea și reabilitarea sistemului de iluminat public stradal în comună.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vrem să dezvoltăm şi să modernizăm Staţiunea „Victoria” care are un potențial aparte și care se poate transforma în perla județului. Au fost concesionate 22 de loturi pentru case de vacanțe ce urmează a fi puse în posesie.
Îmi doresc, de asemenea, extinderea Serviciului de asistență medicală comunitară; dar și înființarea unei policlinici în satul Georocu Mare. Și intrarea în legalitate a tuturor construcțiilor fără acte, în baza legii 15/2003 și racordarea tuturor cetățenilor la branșament electric rămân pe lista priorităților. Suntem printre primele comune care am reușit să punem în legalitate tinerii care au primit terenuri în baza acestei legi.
Vreau să mulțumesc tuturor celor care și-au adus aportul alături de mine în folosul comunității și consider că prin consultările și colaborarea pe care am dezvoltat-o la nivelul comunei împreună cu personalul primăriei, o parte din consiliului local, autoritățile la nivel județean și ministerele am reușit să rezolvăm din problemele ridicate de cetățeni precum și nevoile comunei”, a completat candidatul PSD la primăria Bratovoești.

Comandat de PSD Dolj, executat de SC Inter Regional Management SRL, cod AEP 21200019.

Politica