vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Olt. Interlopul Remus Rădoi- Codiţă, reţinut pentru evaziune fiscală

Remus Rădoi, poreclit Codiţă, administratorul mai multor firme de pază şi protecţie din Caracal, este acuzat că prin jonglerii financiare ar fi adus statului un prejudiciu total de peste 700.000 de lei.

Codiţă este interlopul la care a apelat fostul adjunct al IPJ Dolj pentru a găsi maşina lui Gheorghe Dincă.

„Poliţiştii au reţinut pentru 24 de ore, 2 bărbaţi, de 34 şi 42 de ani, din comuna Redea, judeţul Olt, cercetaţi într-o cauza aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului unei societăţi pentru a favoriza o altă societate*, se arată în comunicatul de presă al procurorilor craioveni. „În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale specializată în activităţi de pază şi protecţie, în perioada ianuarie 2016-august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, ar fi asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale, de la mai multe societăţi furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustragandu-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, în perioada 2018-2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societăţii într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scdin domeniul achiziţiilor publice, în care sunt cercetate aceleaşi persoane.opul de a favoriza o alta societate , administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, au menţionat procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, au efectuat, joi seară, 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Olt, într-o altă cauza, Activitatea a beneficiat de suportul D.O.S -I.G.P.R şi B.O.S Craiova şi de sprijinul unei grupe de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Rădoi este cercetat în mai multe dosare penale. Nu cu mult timp în urmă, la Caracal s-au desfăşurat şi mai multe percheziţii la firmele de pază administrate de Rădoi, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal legat de folosirea de agenţi de pază angajaţi fără forme legale, potrivit Adevărul.

Remus Rădoi a fost implicat de-a lungul anilor în zeci de scandaluri, dar vara trecytă numele său a fost cel mai mult vehiculat. Asta după ce s-a aflat că adjunctul şefului IPJ Olt de la acea vreme i-a cerut să-i furnizeze informaţii care să-i ajute pe poliţişti să-l găsească pe răpitorul Alexandrei, în baza unei colaborări mai vechi a omului de afaceri cu oamenii legii. Rădoi a dat mai multe declaraţii în care îi acuza pe mai mulţi poliţişti că sunt corupţi şi au legături cu proxeneţii din Caracal.

Rădoi a mai fost reţinut în luna martie pentru 24 de ore după ce a fost prins de poliţişti conducând fără permis de trei ori în 10 zile.

Politica