joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cristache Preda, candidatul PSD pentru Primăria Gângiova: „Am o echipă bună, cu oameni de bază în comună”

Cristache Preda și-a depus candidatura pentru conducerea Primăriei Gângiova și este gata să muncească în continuare în comuna la care ține atât de mult. Candidatul este în cadrul primăriei din anul 2008, când a ocupat funcția de viceprimar. 4 ani mai târziu, Cristache Preda a ajuns primar, iar de atunci lucrează în fiecare zi pentru comunitatea lui.
„Sunt în cadrul primăriei din anul 2008. În primul mandat, 2008-2012, am fost viceprimar. Apoi, din 2012 până în prezent am fost primar. În tot acest timp am reușit să construim un cămin de bătrâni. Momentan nu este funcțional. Avem toate autorizațiile și toate dotările, de la bucătărie până la paturi. Mai avem nevoie de licență. Avem nevoie de un angajat cu studii superioare în asistența socială. Deocamdată nu l-am găsit în zona noastră, pentru că vrem să îl punem manager, să se ocupe în detaliu”, spune primarul.
Cu primarul Cristache Preda în fruntea Primăriei, în localitate au fost realizate mai multe obiective: „Am reușit să implementăm alimentarea cu apă și să facem 6 kilometri de canalizare. Am dotat localitatea cu mașini de pompieri, greder, cilindru compactor, chiar și cu un buldoexcavator. Toate au fost luate în acest mandat, în perioada 2016-2020. Totodată, lucrăm la asfaltarea drumurilor comunale. Am început proiectul de anul trecut și este făcut în proporție de 60%. Iluminatul public este finalziat în toată comuna și pe străzile laterale. Fiecare om are un bec la poartă. Avem și 24 de camere de supravechere în toată comuna. Toate funcționează”, povestește edilul.
Din anul 1984 și până în prezent, Cristache Preda a muncit în Gângiova. Familia lui este stabilită în localitata unde, așa cum spune primarul, sunt oameni muncitori, corecți și de caracter: „Am o relație foarte bună cu localnicii. Eu sunt din zonă. Lucrez în comună din anul 1984. Am lucrat la o alimentară din comună, am fost, mai apoi, șef de depozit. Efectiv, zi de zi, din anul 1984, muncesc în Gângiova. Familia mea este stabilită aici. Mă înțeleg bine cu oamenii. Sunt oameni de caracter, persoane muncitoare și corecte”
Planurile pentru următorul mandat sunt deja pe masa lui Cristache Preda. Candidatul speră să primească încrederea cetățenilor, din nou, pentru a putea face tot ceea ce și-a propus pentru comunitatea pe care o apreciază atât de mult.

„Am în plan extinderea alimentării cu apă. Oamenii își doresc acest lucru și este unul dintre obiectivele principale. Vrem să continuăm asfaltarea cu încă 12 kilometri. Deja am depus un proiect la CNI. Totodată, am de gând să fac o Biserică în satul Comoșteni. Avem deja o Biserică, dar este monument istoric, iar costurile pentru restaurarea ei ar fi prea mari. Ne-am înțeles cu părintele Irimeu și cu cetățenii din satul Comoșteni să facem o Biserică de lemn. Am luat legătura și cu cineva de la București pentru un alt proiect important. Vrem să împădurim o suprafață de 8 hectare, la Zăvoiul de Plopi. Ni s-a cerut deja documentația. Cimitirul Gângiova este și el în vederile noastre. Vrem să îl extindem. Este destul de mare, dar locurile încep să fie din ce în ce mai puține și nu vrem să fim puși în situația în care să nu mai avem spațiu. Dacă vom avea ocazia, vom încerca să atragem și investitori pentru a crea locuri de muncă în Gângiova, pentru că este nevoie. Avem terenuri pe care le putem pune la dispoziție. Încercăm să păstrăm tineretul în comună, atât cât se poate, dar să le oferim și seniorilor posibilitatea să-și găsească un loc de muncă”, a dezvăluit primarul.
Cristache Preda are un mesaj clar pentru cetățeni: „Îi îndemn pe oameni să vină la vot, să fie alături de mine și să-și păstreze încrederea în mine. Eu mă voi asigura că vor fi respectați în continuare. Am o echipă bună, cu oameni de bază în comună”.

Politica