vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, arestat la domiciliu după ce a încercat să mituiască doi polițiști

Un doljean de 29 de ani, din comuna Șimnicu de Sus, prins în timp ce voia să mituiască doi polițiști craioveni de la Rutieră cu 2.200 de lei ca să scape de dosar penal întrucât era sub influența substanțelor psihoactive, este arestat la domiciliu. Ofițerii doljeni anticorupție și procurorii ceruseră arestarea preventivă a bărbatului, Tribunalul Dolj a dispus măsura arestului la domiciliu, iar Curtea de Apel Craiova respins acum contestația procurorilor.

Potrivit comunicatului DGA, “ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat vineri, 14 august 2020, prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 29 ani, în timp ce oferea suma de 2.200 lei unui echipaj de poliţie rutieră, pentru a nu întocmi actele de constatare a unei infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere.

În fapt, în jurul orelor 17.30, un echipaj de poliţie rutieră format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Biroul Rutier, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe raza mun. Craiova, jud. Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, sub influența substanțelor psihoactive, iar pentru a nu i se întocmi dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 336 alin. 2 C.P., a oferit celor doi agenţi de poliţie suma de 2.200 lei, pe care o avea asupra sa, din cei 7.000 lei promiși anterior.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agenţii de poliţie au refuzat categoric propunerea conducătorului auto şi au anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracțiunii.

Ca urmare a sesizării, conducătorul auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de bani agenţilor de poliţie iar în urma cercetărilor efectuate procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită”.

Pe 15 august bărbatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, însă instanța a dispus cercetarea acestuia în stare de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile: “Respinge propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj În baza art. 227 alin. 2 C.pr.pen. rap la art. 218 C.pr.pen. Dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Toroiman Ion pe o durată de 30 zile începând cu 15.08.2020 şi până la 13.09.2020 inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cpp Impune inculpatului Toroiman Ion obligaţia de a nu părăsi imobilul din comuna Şimnicu de Sus fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 C.pr.pen. pe durata arestului la domiciliu inculpatul are următoarele obligaţii: – să se prezinte în faţa organului de urmărire penală sau a judecătorului de drepturi şi libertăţi ori de câte ori sunt chemat ; – să nu comunice cu martorii… Supravegherea respectării măsurii arestului la domiciliu şi a obligaţiilor impuse inculpaţilor, se va face de către Serviciul de Supraveghere Judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţului Dolj. În baza art. 221 alin. 4 C.pr.pen. Atrage atenţia inculpatului Toroiman Ion că în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau a obligaţiilor ce le revin potrivit celor de mai sus, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în Cameră de Consiliu, azi 15.08.2020“

Procurorii au făcut contestație, însă Curtea de Apel Craiova a respins contestația: “Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de M.P. – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Cheltuielile judiciare vor rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu“.

Politica