vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. 34 de familii din Ocnele Mari, nevoite să plătească taxe şi impozite locale pentru proprietăţile care nu mai există

Nu mai puţin de 34 de familii din Ocnele Mari sunt nevoite să plătească taxe şi impozite locale pentru proprietăţile la care nu mai au acces sau care fizic nu mai există. Oamenii au rămas fără agoniseala de-o viaţă în anii 2000, după ce cavernele s-au prăbuşit, iar saramura a inundat drumurile şi gospodăriile.

Deşi au fost strămutate din Ocnele Mari la Căzăneşti, un cartier de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea, în locuinţe noi, niciuna dintre familii nu deţine acte de proprietate aici. Ar fi nevoie de o decizie guvernamentală pentru ca ei să fie împroprietăriţi, decizie pe care nimeni nu şi-a asumat-o însă în ultimul deceniu, scrie stiri.tvr.ro

Aceştia locuiesc aici în baza unui contract de comodat, care nu le permite să lase casele moştenire copiilor. Promisiuni că vor fi împroprietăriţi au primit însă de fiecare dată când s-a schimbat guvernul sau când a fost numit un alt prefect.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primarul localităţii spune că există o derogare în Codul Fiscal pentru astfel de situaţii, dar că strămutaţii din Ocnele Mari nu pot beneficia de ea.

În Ocnele Mari a fost instituit codul roşu în august 2009, după ce în Câmpul I de Sonde s-a format un crater cu o adâncime de aproximativ 200 de metri pătraţi. Tavanul unei foste mine de sare s-a prăbuşit, iar saramura a ieşit la suprafaţă şi a inundat drumurile şi gospodăriile localnicilor.

Politica