joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olguţa Vasilescu: „Cine a lucrat cu mine pe partea de investiţii în spitale ştie că totul va fi ca la carte”

Candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, intenționează să continue investiţiile făcute în spitale. După ce, în mandatul anterior, a construit un spital municipal nou, de această dată, le propune craiovenilor un spital pentru copii.

Olguţa Vasilescu spune că a avut o adevărată „obsesie” pentru ca spitalele din oraş să ofere condiţii bune pacienţilor.

„Una dintre obsesiile mele ca primar a fost să arate bine spitalele pe care le-am avut în subordine: Spitalul Filantropia, Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș și Spitalul de Neuropsihiatrie și am construit un spital municipal nou. Le-am găsit în niște condiții absolut îngrozitoare: mobilier de 30 de ani neschimbat, cearceafuri și saltele rupte, băi neigienizate, condiții de lagăr. Le-am lăsat în bune condiții cum este acum Spitalul de Boli infecțioase „Victor Babeș”, din Craiova, în care sunt tratați acum bolnavii de coronavirus. Toate saloanele sunt dotate cu plasmă, frigider, iar aparatura este de ultimă generație. Nu mai vorbesc de faptul că avem niște cadre medicale de toată isprava care, datorită guvernării PSD, au și salarii decente”, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Administraţia PSD a continuat investiţiile în acest domeniu. De exemplu, acum, proiectul prin care Ambulatoriul spitalului Filantropia va fi reabilitat, renovat și dotat cu aparatură este în plină desfășurare. Conform reprezentanţilor primăriei, s-au executat subzidiri și au fost montate plasele sudate pe exteriorul clădirii, iar constructorii urmează să toarne betonul la subzidiri și să fixeze plasele și la interior, pentru ca apoi să aplice tencuiala. Proiectul prevede lucrări de consolidare a clădirii, montarea unui lift exterior, schimbarea instalațiilor sanitare, electrice și termice, montarea unei instalații de climatizare și a unui elevator tip rampă pentru persoanele cu dizabilități, dar și dotarea cu aparatură pentru buna desfășurare a actului medical. Proiectul este finanţat din fonduri europene şi are o valoare de peste 11 milioane lei.

Craiovei îi lipseşte însă un spital dedicat copiilor, iar Olguţa Vasilescu intenţionează să construiască unul, de la zero.

„În mandatul următor îmi propun construcția unui nou spital pentru copii. Un spital pentru care m-am punctat deja cu cadre didactice de la Universitatea de Medicină și Farmacie și care ar urma să aibă 6 etaje, dintre care două de săli de operație în care să opereze și medici de la Spitalul Județean Clinic de Urgență. La parter vom amenaja un loc de joacă imens pentru copiii care vor urma tratament în spital sau pentru cei care așteaptă să fie consultați de medici. Cine a lucrat cu mine pe partea de investiții în spitale știe că nu îmi place să merg cu jumătăți de măsură și că totul va fi ca la carte”, a mai declarat candidatul PSD la Primăria Craiova, Lia Olguţa Vasilescu.

Politica