vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajaţii Căminului de Bătrâni, verificaţi de Poliţie

Poliţiştii doljeni fac verificări la Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova, unde au fost confirmate peste 100 de cazuri de coronavirus. Între altele, oamenii legii încearcă să afle dacă angajaţi ai instituţiei, care ar fi trebuit să fie izolaţi, ori în carantină, au făcut campanie electorală, în stradă. Directorul căminului refuză să comenteze.

Susţinătorii unui candidat la Primăria Craiova acuză, în mediul online, faptul că angajaţii căminului de bătrâni ar fi putut transmite virusul în comunitate după ce au împărţit materiale electorale, cu un alt candidat, în oraş. La Poliţie nu a ajuns nici o sesizare în acest sens. Poliţiştii vor verifica însă şi aceste acuzaţii, în cadrul dosarului penal deschis deja. Se fac cercetări cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor.

“Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la un cămin pentru persoane vârstnice din Craiova, mai multe persoane au fost confirmate pozitiv cu virusul COVID 19.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună
soluţie legală prin unitatea de parchet competentă”, au transmis reprezentanţii Poliţiei Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că peste o sută de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la Căminul de Persoane Vârstnice Craiova, instituţia fiind în carantină. Un bătrân cu Covid-19 a decedat. DSP a depistat focarul în 24 iulie.

„În urma monitorizării bilunare de către DSP Dolj a beneficiarilor şi personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, în data de 24.07.2020 a fost depistat un focar în Căminul pentru Persoane Vârstnice Craiova. Unitatea funcţionează în două clădiri: una monobloc cu garsoniere, cu 2 scări de acces, 4 etaje şi o clădire cu 3 etaje.
Iniţial, au fost depistate 24 de cazuri pozitive Covid 19: 16 beneficiari din 270 rezidenţi, 8 personal de îngrijire din 100 persoane”, conform DSP Dolj.

Ulterior, în urma testărilor repetate s-a constatat că focarul a evoluat, pe 12 august, conform DSP, erau 126 de cazuri confirmate din care 100 rezidenţi și 26 personal.

Politica