vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Război în PSD! Eugen Teodorovici susţine că el e preşedinte interimar şi avertizează că PSD se poate desfiinţa

Senatorul Eugen Teodorovici susţine că, potrivit statutului, el e preşedintele interimar al PSD, nu Marcel Ciolacu. Teodorovici acuză tandemul Ciolacu-Stănescu că a încasat şi cheltuit nelegal banii de la AEP.

Fostul ministru al Finanţelor susţine că partidul riscă să nu poată candida la alegerile locale în cazul în care listele de candidaţi vor fi validate de actuala conducere a partidului, scrie Adevărul.

Conform statutului PSD înregistrat la tribunal, în cazul în care preşedintele partidului demisioneză, în locul său urcă, în funcția de interimar, preşedintele executiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În momentul în care Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea partidului, preşedinte executiv era Eugen Teodorovici.

Însă, ca să împiedice ascensiunea lui Teodorovici, tabara Ciolacu a recurs la o stratagemă: a dizolvat Biroul Permanent Național, astfel înct să scape la pachet de toată conducerea partidului, deci și de Teodorovici.

BPN e format din președinte, președinte executiv, secretar general și vicepresedinți. Toți au demisionat, forțați de Ciolacu, mai puțin Eugen Teodorovici.

“Ca Ciolacu să preia conducerea interimară a PSD, el și acoliții săi au dizolvat BPN împotriva statutului, pentru ca eu nu mi-am depus niciodată demisia. Eu sunt președinte interimar al partidului, funcție care-mi revine automat după demisia Vioricăi Dăncilă”, susține Eugen Teodorovici pentru Adevarul.

Eugen Teodorovici susţine ca Marcel Ciolacu trebuia să comunice tribunalului faptul că PSD are o noua conducere, fie ea și interimară.

De partea cealaltă, o casă de avocatură angajată de echipa lui Marcel Ciolacu dă asigurări că „PSD nu are obligația de a comunica Tribunalului Bucureşti, în scopul înregistrării în Registrul Partidelor Politice, identitatea persoanelor care asigura conducerea interimara”. Legea partidelor politice (14/2003) prevede ca orice modificare a statutului se comunică Tribunalului București în termen de 30 de zile de la data adoptării. Spre exemplu, alegerea tandemului Viorica Dancilă – Eugen Teodorovici în fruntea PSD, decisă de Congresul partidului în vara anului trecut, după încarcerarea lui Liviu Dragnea, a fost întregistrată la tribunal şi figurează ca fiind în vigoare. Prin urmare, în lipsa demisiei, Eugen Teodorovici este în continuare președintele executiv al partidului, până la noi alegeri validate de Congresul PSD, apoi de instanţă.

În acest moment, Marcel Ciolacu susţine că e preşedinte interimar ales de Comitetul Executiv (CEX), în timp ce Eugen Teodorovici se consideră președinte interimar conform statutului, pentru ca era preşedinte executiv în momentul demisiei Vioricăi Dăncilă.

Eugen Teodorovici a anunțat că va notifica luni PSD ca el este președintele interimar al partidului.

„Eu am drept de semnătură. Tot ce a semnat Marcel Ciolacu până acum se încadrează la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, uzurpare de calităţi oficiale, înşelaciune şi delapidare. Sub semnătura lui Ciolacu, partidul a încasat subvenţia de la AEP, a semnat contracte cu televiziuni şi alte materiale electorale”, susține fostul ministru de Finanțe.

Congresul PSD e programat abia pe 22 august. Listele de candidați sunt semnate de presedinții de organizații, însă sunt validate de de Comitetul Executiv, condus de Marcel Ciolacu.

Politica