luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Focar de COVID-19 la Costinești

Un nou focar de COVID-19 a fost descoperit pe litoral, adus de un grup de turişti din Dâmboviţa. Aceştia s-au cazat la Costineşti, într-o pensiune cu 150 de persoane, scrie Adevărul.

„În după-amiaza zilei de 07.08.2020, DSP Dâmboviţa a informat telefonic DSP Constanţa despre un caz confirmat COVID-19, care a fost cazat în Costineşti, la un complex turistic“, anunţă în seara de sâmbătă, 8 august, Prefectura Constanţa.

Autorităţile au mers în control la unitatea turistică, unde au fost constatate următoarele: un tânăr bolnav de Covid-19 a sosit la complexul turistic din Costineşti, în data de 3 august, în jurul prânzului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deplasarea de la Târgovişte spre Costineşti s-a efectuat cu un autocar, împreună cu aproximativ 40 de persoane, elevi minori şi studenţi. În cursul zilei de 4 august, acesta a părăsit complexul turistic, fără să anunţe organizatorul. Din afirmaţiile organizatorului acestei excursii, pe perioada deplasării au fost purtate măşti de protecţie şi au fost asigurate măsuri de distanţare (capacitate autocar 63 locuri). Atât la urcarea în autocar, cât şi la sosire, a fost efectuat triajul – termometrizarea acestora. Pentru elevii minori s-a făcut dovada avizului epidemiologic eliberat de medicul de familie şi consimţământul părintelui”, transmite DSP Constanţa.

Potrivit sursei citate, ”în jurul orei 21.00, turiştii au părăsit locaţia cu acelaşi mijloc de transport, urmând ca DSP Dâmboviţa să dispună măsura carantinării. S-a recomandat intensificarea măsurilor de salubrizare şi decontaminare a suprafeţelor şi desemnarea unor persoane responsabile din rândul organizatorilor, pentru efectuarea triajului observaţional zilnic al turiştilor“, mai spun reprezentanții DSP Constanţa.

Zilele trecute, tot la Costinești, mai mulţi tineri din Vaslui au fost în aceeaşi situaţie, din cauza fiicei unei ambulanţier care a sfidat restricţiile.

Politica