vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Omagiu pentru victimele din Beirut! Turnul Eiffel, în întuneric

Turnul Eiffel va rămâne în întuneric de miercuri, la miezul nopţii, în semn de omagiu pentru victimele dublei explozii care a devastat Beirutul marţi, este anunţul pe Twitter al primarului Parisului, Anne Hidalgo.

Aceasta a anunțat că, primăria Parisului va debloca un ajutor de urgenţă excepţional de 100.000 de euro.

De asemenea, o anchetă a fost deschisă miercuri în Franţa de Parchetul din Paris pentru vătămare involuntară după exploziile care au zguduit marţi Beirutul, relatează AFP.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„O primă numărătoare permite identificarea a 21 de persoane cu cetăţenie franceză rănite în explozie„, a anunţat parchetul din Paris într-un comunicat. 

„În baza competenţei sale în materie de fapte comise în străinătate, secţia de accidente colective a Parchetului din Paris declanşează o anchetă pentru vătămare involuntară„, adaugă instituţia, potrivit Agerpres.

Joi, Emmanuel Macron urmează să efectueze o vizită la Beirut, unde se va întâlni cu omologul său libanez Michel Aoun şi prim-ministrul Hassan Diab, a anunţat preşedinţia franceză. „Mă voi deplasa mâine la Beirut la întâlnirea cu poporul libanez pentru a-i transmite mesajul de fraternitate şi de solidaritate al francezilor. Vom analiza situaţia împreună cu autorităţile politice„, a postat pe Twitter şeful statului francez.

Primele elemente ale anchetei privind explozia devastatoare produsă marţi în portul din Beirut pun în discuţie ani de neglijenţă şi lipsă de măsuri în pofida prezenţei într-un depozit de aici a mii de tone dintr-un produs chimic extrem de exploziv, relatează miercuri Reuters, citând surse apropiate anchetei. Premierul Hassan Diab şi preşedinţia libaneză au indicat marţi că 2.750 de tone de nitrat de amoniu – un compus folosit la fabricarea îngrăşămintelor minerale, dar şi a dispozitivelor explozive – erau depozitate de şase ani în port, fără să fi fost luate măsuri speciale de securitate.

Politica