miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Spitalul Județean din Turnu-Severin așteaptă acreditarea pentru tratamentul cu plasmă, în cazul persoanelor infectate cu SARS-COV 2

Metoda transferului de plasmă cu anticorpi, care a dat rezultate la bolnavii aflați în stare gravă în urma infecției cu SARS-COV 2, ar putea fi aplicată și la Spitalul Județean din Turnu-Severin. Unitatea a făcut demersurile necesare, dar nu a primit încă acreditarea care i-ar da dreptul să poată aplica metoda de tratament.

Potrivit tvr.ro, în acest moment, la secția ATI a unității sanitare se află 14 bolnavi care au nevoie de tratament.

Metoda a fost aplicată cu succes la patru pacienți aflați în stare gravă la secția ATI a Spitalului Covid Victor Babeș din Timișoara.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții Spitalului Județean susțin că au făcut demersurile necesare pentru a primi acreditarea, însă aceasta nu a venit încă.

În plus, cadrele medicale spun că ar avea nevoie și de o disponibilitate mai mare din partea pacienților vindecați, care au dezvoltat anticorpi și care ar putea să devină donatori de plasmă imună.

La secția ATI sunt disponibile 18 locuri, iar 14 sunt deja ocupate.

Numărul pacienților decedați în urma infecției cu SARS-COV 2 în Mehedinți a ajuns la 36.

Persoanele eligibile care pot dona plasmă anti-COVID trebuie să fie sănătoase și să aibă vârsta între 18 și 60 de ani. Se se prezinte la centrul de donare la două, cel mult 3 săptămâni de la ieșirea din spital, cu biletul de externare și cu un buletin de analize care să arate că s-a vindecat de COVID-19.

Metoda se bazează pe principiul că sângele unei persoane care s-a vindecat de Covid-19 conține anticorpi în plasma (una dintre componentele sângelui) care l-ar putea ajuta pe un alt bolnav.

Condițiile pentru aplicarea acestui tratament este ca un om care s-a vindecat de Covid19 să nu mai fi prezentat simptome în ultimele 14 zile și să aibă aceeași grupă de sânge cu pacientul căruia i se administrează. Plasma recoltată de la un om poate fi donată prin transfuzie la alți trei pacienți. Metoda este considerată un experiment.

Politica