Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Un hotel de patru stele ar urma să fie transformat în spital pentru pacienții cu COVID

Publicat

pe

Autoritățile din Gorj caută soluții după ce săptămâna trecută bolnavii de coronavirus au fost lăsați să aștepte ore în șir pentru că nu existau locuri la singurul spital COVID din județ – cel de la Târgu Cărbunești.

Probleme sunt și la spitale din  Rovinari, Dobrița și Bumbești-Jiu pe care autoritățile au luat în calcul să le transforme în unități COVID, potrivit Digi24.

Spitalul din Bumbești-Jiu nu este pavilionar, deci nu pot fi create circuitele necesare. În plus, unitatea medicală nu are nici bani.

Aurel Stolojanu, managerul spitalului din Bumbești-Jiu: „Spitalul nostru are cel mai mic buget din județ, avem contractate doar 89 de paturi, disponibile ar fi cam până în 50 de paturi pe care le-am putea folosi pentru pozitivi”.

De la Bumbești lipsesc și specialiștii. Nu există nici medic infecționist, nici epidemiolog și nici pneumolog.

Nici la spitalul din Rovinari nu există infecționist și epidemiolog. Ba chiar nici secție de terapie intensivă, la fel ca la spitalul din Dobrița.  

O altă variantă luată în calcul ar fi ca hotelul de 4 stele al stadionului din Târgu-Jiu să fie transformat în aripă externă a spitalului județean. Ansamblul a fost inaugurat în toamna anului trecut, iar de la inaugurare și până în  prezent în acest hotel nu au fost cazate decât persoane care au avut nevoie de carantină.

Dacă se va decide transformarea hotelului în spital, zeci de cadre medicale din județ vor fi detașate în noua unitate medicală destinată bolnavilor COVID.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.