vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi reguli pentru închiderea balcoanelor de la parter

Locuitorii de la parterul blocurilor care doresc să îşi închidă balconul vor trebui să respecte o nouă regulă, recent adoptată.

Legea, recent promulgată de preşedintele ţării stabileşte că, după intrarea în vigoare a măsurilor cuprinse, cei ce vor să-şi închidă balconul/ balcoanele sau logia/ logiile situate la parterul blocurilor nu vor mai avea nevoie de acordul vecinilor, ca în prezent, ci de un acord de la asociaţia de proprietari a imobilului, scrie avocat.net.

Totuşi, pentru a beneficia de noua prevedere, cei interesaţi să-şi închidă balcoanele vor trebui să aibă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor şi pentru siguranţa şi sănătatea acestora.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Anterior, legea stabilea că, pentru efectuarea lucrărilor de închidere a unor balcoane sau logii existente, se emite o autorizaţie de construire în baza unei documentaţii de autorizare cu conţinut simplificat. Adică, pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru închiderea unui balcon, e nevoie de mai puţine acte decât în cazul unor lucrări mai complexe.

Printre documentele necesare pentru obţinerea unei autorizaţii de construire pentru închiderea unui balcon se numără şi un memoriu de arhitectură, ce trebuie să conţină, în prezent, şi acordul vecinilor.

Astfel, după ce va intra în vigoare măsura prezentată în acest material, obţinerea documentelor necesare pentru efectuarea lucrărilor de închidere a balcoanelor de la parter ar trebui, cel puţin teoretic şi în funcţie de fiecare situaţie în parte, să dureze mai puţin decât în prezent.

Politica