vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a luat un jucător cu peste 100 de meciuri în prima ligă belgiană!

Promovarea în liga secundă a adus schimbări la nivelul lotului, semn că Mititelu urmărește conturarea unei echipe cu care să atace accederea în Liga 1.

FCU Craiova a reușit să urce în B, iar ambițiile patronului oltenilor nu se vor opri aici. O motivație în plus este și parcursul rivalei locale, gruparea patronată de Mihai Rotaru fiind pe primul loc în Liga 1, cu șanse reale de a aduce al cincilea titlu în Bănie.
Ascensiunea lui Bancu și compania este privită, cel mai probabil, cu invidie din tabăra lui Mititelu, însă finanțatorul FCU Craiova nu stă cu mâinile în sân. A început o campanie furibundă în mercato, semn că are obiective mărețe în următoarea stagiune. Deja, gruparea olteană a înregimentat trei jucători.
Cel mai însemnat transfer e al apărătorului Jeremy Hyughebaert, 31 de ani. Acesta are peste 100 de meciuri în Jupiler League, iar ultima oară a prestat pentru Mouscron. De-a lungul carierei a mai evoluat la KSV Roeselare (Belgia), Auxerre II (Franţa), YR KV Mechelen, Royal White Star Bruxelles (ambele din Belgia) sau Neuchatel Xamax (Elveţia).
Vârful Andrea Campagno, 24 de ani, e a doua mutare a celor de la FCU în mercato de vară. El a evoluat în ultimele două stagiuni în San Marino, pentru Tre Fiori. Cel puțin raportat la liga din San Marino pare o mașină de goluri: acum doi ani a avut 22 de reușite în 23 de meciuri, iar sezonul trecut 11 goluri în 13 partide. Nu are o carte de vizită impresionantă, evoluând pentru echipe din ligile inferioare din Italia, precum: Due Torri, Pinerolo, Argentina, Borgosesia sau Nuorese. În vara lui 2018 a semnat cu Tre Fiori, din San Marino.
Mijlocașul cu valențe ofensive Călin Cristea, 32 de ani, e cel de-al treilea transfer al oltenilor din liga secundă. A fost ultima oară în lotul celor de la CSM Reșița, iar de-a lungul carierei a evoluat la Unirea Alba Iulia, Pandurii Târgu Jiu, FC Braşov, Racing Beirut, CSM Râmnicu Vâlcea, Dunărea Călăraşi, Energeticianul şi SC Oţelul Galaţi. Cea mai importantă performanță a carierei: promovarea în Liga 1, acum doi ani, cu Dunărea Călăraşi.
Înainte de a începe transferurile, Eugen Trică a făcut și curățenie prin lot. Astfel, nu mai sunt în tabăra alb-albastră: Claudiu Dragu, Constantin Grecu, Claudiu Chindriş, Cornel Suciu, Kevin Trabalka și Ovidiu Dănănae. Ultimul nu a părăsit clubul, ci a devenit secundul lui Trică.

Politica