vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un gorjean și-a ucis mama nevăzătoare

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Licurici, judeţul Gorj, a fost arestat preventiv de Tribunalul Gorj, pentru că şi-a ucis propria mamă, în vârstă de 61 de ani. Crima a avut loc în casa celor doi, iar fapta bărbatului este desprinsă din filmele de groază. Acesta era însoțitorul bătrânei, care era nevăzătoare, scrie adevărul.ro.
Se pare că femeia era bătută des de fiul ei, faptă ce s-a repetat până ce bărbatul a ajuns să-și strângă mama de gât: „În timp ce se afla cu victima, mama sa, în locuinţa comună a acestora din comuna Licurici, satul Totea, pe fondul unor neînţelegeri, inculpatul a exercitat acte de violenţă asupra mamei sale căreia i-a produs mai multe leziuni la nivelul feţei, corpului şi membrelor, iar ulterior a acţionat cu putere cu mâinile asupra zonei gâtului victimei provocându-i acesteia asfixia mecanică prin sugrumare, care a condus la deces”, a spus Cristina Ciobanu, prim procuror interimar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, potrivit sursei citate.
Bătrâna a fost înmormântată de familie în satul Frumuşei. Bărbatul era susținut cu o sumă de bani pentru a avea grijă de mama sa, dar o supunea pe aceasta la un tratament cumplit.
„Primăria le-a acordat o locuinţă socială în satul Totea. Erau monitorizaţi de Biroul nostru de asistenţă socială. Suma pe care o încasau pentru handicapul de care suferea era de 1.700 de lei. Se certau des şi era lovită frecvent de fiul său. De multe ori am vrut să o ducem la un centrul de îngrijire, dar tot timpul a refuzat. De mai multe se certau. Recunoştea în prima fază, iar când organele încercau să desfăşoare o anchetă nu mai recunoştea nimic”, a declarat Vasile Măciucă, viceprimarul localităţii Licurici, pentru Adevărul.

Politica