vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franța va face teste COVID-19 persoanelor venite din țări „roșii”

Franţa va testa pe aeroporturi, în zilele următoare, toţi călătorii proveniţi din ţările aflate pe lista „roşie”, în mod sistematic, pentru a depista noul coronavirus, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, la postul de televiziune BFMTV, transmite AFP. Acesta spune că vor fi efectuate 2.000 de teste zilnic, potrivit Agerpres.

„Vom realiza teste sistematice pe aeroporturi pentru călătorii care vine din ţări aşa-zis «roşii», adică din ţări unde virusul circulă cel mai mult”, a spus noul purtător de cuvânt al guvernului, anunţând „2.000 de teste pe zi”.

„Cei care au făcut un test în ţara de origine nu vor trebui să mai facă unul la sosirea în Franţa. Va trebui ca ei să poată furniza dovada că au făcut un test”, a spus Attal. El a menţionat că măsura va fi instituită în zilele următoare, fără însă a indica o dată precisă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vineri, ministrul sănătăţii Olivier Véran a afirmat că se lucrează la măsura de realizare de teste salivare în aeroporturi, „unde acest lucru va fi posibil”, în cazul persoanelor care vin din ţări cu risc.

Politica