sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decizie unică pe litoral! Doar muzică ambientală la barurile din Vama Veche

La beach-barurile din Vama Veche se va asculta doar muzică ambientală! Decizia, luată în unanimitate de agenții economici din zonă, se va aplica de la sfârșitul acestei săptămâni. Primarul comunei Limanu a precizat că măsura are ca scop diminuarea riscului de contaminare cu noul coronavirus. 

„Decizie unică pe litoralul românesc! Vama Veche demonstrează, din nou, că este cea mai frumoasă comunitate de la malul mării. Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!”, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Primăria Limanu și citat de Agerpres.

Potrivit primarului comunei, Daniel Gheorghe Georgescu, scopul respectivei măsuri este de menţinere a Vămii Vechi drept destinaţie turistică sigură pentru sezonul estival 2020.

Primăria comunei Limanu a demarat și o campanie de conștientizare și informare asupra importanței respectării regulilor de igienă și de distanțare socială – „No more free hugs”. În acest context, edilul a făcut apel la responsabilitate din partea turiștilor și la cooperare din partea autorităților.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cei care iubesc Vama și 2 Mai-ul trebuie să înțeleagă că suntem cu toții expuși. Sunt oameni care locuiesc aici, tot timpul anului. Este important să respectăm regulile. Inconștiența poate să fie cea mai mare armă împotriva noastră. Fac apel și către autoritățile centrale, care au anunțat public că Vama Veche și 2 Mai se pot transforma in focare, dar nu ne-au oferit niciun suport. Vă rugăm să ne sprijiniți și să formăm un grup de lucru care să gestioneze corect situația. Nu cred că este eficient să impunem decizii de forță majoră înainte de a încerca să administrăm corect această criză și fără ca în prealabil să existe o comunicare cu autoritățile responsabile”, a mai spus Georgescu.

Reamintim că, miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a avertizat asupra riscului ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare de Covid-19.

Politica