sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Societăți comerciale amendate cu peste 41.000 de lei, după două zile de verificări

În doar două zile de verificări, polițiștii mehedințeni au aplicat sancțiuni de peste 41.000 de lei agenților economici care nu au respectat măsurile de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus. Verificările începute vineri, 3 iulie, vor continua în următoarele două săptămâni.
Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Direcțiilor Sanitar-Veterinare și de la Protecția Consumatorului s-au angrenat în efectuarea de verificări, cu privire la respectarea regulilor de protecție sanitară, în contextul epidemiologic actual.
În prima zi au fost verificate peste 55 de societăți comerciale pe raza județului Mehedinți. În acesta context, un operator economic a fost depistat că nu respectă măsurile de diminuare a riscului de transmitere a noului coronavirus, fiind sacționat contravențional cu amendă, în valoare de 2.500 lei.
În total, în prima zi, au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 26.000 lei.
Alte 60 de societăți comerciale au fost verificate în a doua zi. Un operator economic fiind amendat cu 2.000 lei. În total, au fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 15.000 lei.
Obiectivul acestor activități, cu efective mărite, în sistem integrat, este verificarea respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, de către agenții economici.
Sunt vizate zonele aglomerate de pe raza județului Mehedinți, centrele comerciale, piețele, târgurile, terasele, ștranduri, cluburi în aer liber și zonele de promenadă. De asemenea, se vor efectua verificări privind transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar.
Acțiunile de acest gen vor continua și în următoarele două săptămâni, zilnic. Peste 100 de efective vor fi angrenate în activități similare.

Politica