duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Elevii romi, sprijiniți pentru a-și continua studiile

Elevii romi din Olt, care se află în anii terminali de gimnaziu și liceu, sunt ajutați să-și continue studiile printr-o campanie desfășurată de Partida Romilor Olt și Direcția de Asistență Socială Slatina. Aceștia primesc recomandări și îndrumare pentru înscrierea la școala pe care vor să o urmeze. Acțiunea de adresează și tinerilor romi care vor să meargă la facultate.
Organizația Partida Romilor Olt împreună cu DAS Slatina au demarat o amplă campanie pentru elevii care finalizează cursurile unei școli gimnaziale sau de liceu, cu scopul de a-i ajuta să își continue studiile.
Potrivit Olt Tv, acțiunea are loc în fiecare an și are un rol extrem de important în educația și formarea copiilor de etnie romă.
Astfel, reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, împreună cu președintele Partidei Romilor Olt, Sandu Curt, au mers în această perioadă la tinerii romi din Slatina, pentru a-i încuraja să își continue studiile.
„Este foarte important ceea ce facem și așteptăm cu mare drag perioada aceasta, pentru că noi dorim educația copiilor, asta este menirea noastră, (…)să mergem către educație. Este cea mai bună soluție pentru copii noștri de romi”, a declarat Sandu Curt pentru Olt Tv.
Săptămâna aceasta, reprezentanții Partidei Romilor Olt vor desfășura campania în 19 localități, pentru a-i îndruma și ajuta pe elevii romi să se înscrie la liceul sau facultatea la care doresc.

Politica