vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Doi braconieri, prinși de jandarmi pe râul Olt

Doi olteni de 33 și 36 de ani au fost prinși de jandarmi în timp ce pescuiau în mod ilegal pe râul Olt, în zona comunei Ipotești. Jandarmii olteni le-au întocmit celor doi acte de constatare și le-au confiscat tot echipamentul și patru kilograme de peşte specia caras.
Printre obiectele confiscate se numără o barcă pneumatică în lungime de 3,30 metri, două vâsle în lungime de 1,60 metri și o unealtă de  pescuit comercial tip setcă monofilament în lungime de 95 metri.
„Făptuitorii împreună cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit au fost predați organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, iar peştele a fost redat mediului natural. Făptuitorilor li s-au întocmit acte de constatare pentru pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit art. 64, lit. a. și deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament art. 64, lit. k., din Ordonanţa de Urgenţă nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura”, se arată în comunicatul citat.      
Oamenii legii amintesc că aceste fapte se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Politica