joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klaus Iohannis: Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă

Președintele Klaus Iohannis a avut, astăzi, la Palatul Cotroceni, o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri ai Cabinetului pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19. La ședință a participat și Raed Arafat.

La finalul ședinței, Iohannis a anunțat că se impune prelungirea stării de alertă:

”Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Considerăm că este posibil să luăm noi măsuri de relaxare. Unele restricții nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile fără restaurante și locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de persoane în interior și 50 în exterior.

Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, cu respectarea distanțării.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte”, a declarat președintele.

Raed Arafat a declarat luni seară la TVR că nu vom putea, după 15 iunie, să revenim la normalitatea care era înainte de pandemie, pentru că noul coronavirus încă este prezent în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a spus suntem încă în situația de a lua o decizie privind starea de alertă, dacă aceasta va continua sau nu, și trebuie să mai așteptăm câteva zile.

Alte 145 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 20.749, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 14.910 români.

Politica