vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Codul Rutier: modificări majore pentru cei care vor să obțină permisul de conducere

Codul Rutier vine cu modificări importante de la 1 iulie 2020. Autoritățile schimbă regulile pentru cei ce vor să se înscrie la școala de șoferi, însă și șoferii cu vârstă înaintată sunt vizați.

Astfel, tinerii care vor să obțină permisul de conducere nu vor mai putea aplica la școala de șoferi dacă nu au cel puțin zece clase absolvite, conform Codului Rutier 2020. Aceștia trebuie să prezinte dovada absolvenței.

Potrivit noilor reguli, românii cu mai puțină școală nu vor mai putea să obțină permisul de conducere. Oficialii speră ca, în acest mod, să scadă numărul accidentelor rutiere, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu puține au fost cazurile în care șoferii nu știau nici să semneze, dar dețineau un permis de conducere.

Reglementările care intră în vigoare de la 1 iulie 2020 îi vizează și pe cei care dețin deja permis de conducere.

În special cei mai în vârstă. Astfel, cei trecuți de prima tinerețe sunt obligați să se prezinte mai des la controalele medicale. Pe de altă parte, este cunoscut faptul că aceștia prezintă un risc crescut de a provoca accidente rutiere din pricina unor probleme de sănătate. Așadar, medicul este cel care urmează să consulte și să hotărască dacă șoferul are capacitatea de a conduce pe drumurile publice.

Politica