vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alex Băluță nu se teme de COVID-19 pe teren: „E ceva ciudat şi unic în fotbal”

Alexandru Băluță este primul român ce a revenit pe teren după pauza provocată de pandemie. Totuși, fostul căpitan de la CSU Craiova a reînceput campionatul din Cehia cu un eșec. Băluță spune că readaptarea a fost destul de grea și că îi pare rău că nu a câștigat ultimul meci.
„A fost o perioadă destul de grea pentru că a trebuit să ne adaptăm din nou la efort, să încercăm să fim din nou la forma avută anterior. Păcat că nu am început cu dreptul, deşi aveam mare încredere în noi, ne-ar fi ajutat să ajungem pe loc de play-off. Suntem în cărţi deocamdată. Ne-am pregătit din greu 3-4 săptămâni, deci uşor nu a fost deloc, mai ales că am jucat şi cu tribunele goale. A fost un sentiment ciudat. Dar îmi era dor să revin în iarbă şi să resimt emoţia de pe teren”, a spus Alex Băluţă la Digi Sport Special.
Slovan Liberec, echipa românului, a cedat, scor 2-0, pe terenul celor de la Teplice, într-o partidă restantă de campionat. A fost și primul meci oficial jucat în Cehia, țară în care sunt norme sanitare impuse de autorităţi, aşa că şi fotbaliştii au fost nevoiţi să se conformeze.
„Nu mi-a fost teamă pentru că noi ne pregătim de o lună şi ceva, am început pe grupuri de 6 jucători, dar apoi am făcut antrenamente normale. Am făcut teste de două ori, chiar şi înainte de meci. Am fost în regulă. Când am intrat pe teren nu m-am gândit la acest virus. Era inevitabil că o să iei contact cu adversarii. Ciudat era că am ieşit cu măşti la încălzire apoi le-am lăsat pe bancă. La pauză le-am luat iar până la vestiare şi tot aşa. E ceva ciudat şi unic în fotbal. Am venit cu acelaşi autocar, iar la hotel a avut fiecare camera lui. Am mers la stadion în şir indian, fiecare a fost notat la intrare. Am fost mai relaxaţi, nu a trebuit să ieşim din casă cu o declaraţie, ca la noi în România. Într-adevăr, a fost izolare şi aici, dar lumea se pare că a respectat încă de la început ceea ce autorităţile au transmis”, a precizat Băluţă, potrivit sursei citate.

Politica