vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prognoza meteo: Precipitaţii şi furtuni în următoarele zile

O masă de aer polar va acoperi o mare parte a Europei în perioada 11-13 mai, aducând temperaturi cu 12 grade Celsius sub media perioadei, inclusiv în România.

Astfel, conform meteorologilor, marţi, 12 mai, vremea va fi în general instabilă şi se va răci accentuat în jumătatea de nord-vest, unde cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse, în special în prima parte a zilei, vor fi averse şi izolat fenomene electrice. În restul teritoriului, vremea se va menţine caldă, iar instabilitatea atmosferică se va accentua după orele amiezii şi se va manifesta local prin frecvente descărcări electrice, vijelii, pe arii restrânse ploi cu caracter torenţial şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, la nivelul întregii ţări, se vor înregistra local cantităţi de apă de peste 25 l/mp. Trecător, în zona montană la altitudini mari vor fi posibile precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare în toată ţara, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar la munte rafalele vor depăşi 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi 28…29 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa între 3 şi 12 grade, mai scăzute pe alocuri în nord şi în centru, până spre zero grade în Maramureş, unde vor fi condiţii de brumă.

Miercuri, în ţară, meteorologii anunţă că valorile termice vor fi apropiate de cele normale în regiunile sud-vestice, iar în restul ţării vremea va fi răcoroasă, local chiar rece pentru a doua decadă a lunii mai în nord-est şi în extremitatea sud-estică; temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 24…25 de grade în Banat şi Oltenia. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil spre parţial noros şi doar izolat la munte vor fi posibile ploi de scurtă durată. Conform ANM, începând din orele serii, în nordul şi în vestul teritoriului înnorările se vor accentua, vor fi averse însoţite izolat de descărcări electrice, iar pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apã de peste 15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, pe arii restrânse, în cursul nopţii, şi în regiunile vestice, iar izolat şi în restul zonelor. Minimele termice vor fi cuprinse în general între 4 şi 14 grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica