vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM: Zilele calde vor alterna cu cele răcoroase

Zilele calde, cu temperaturi de până la 25 de grade, vor alterna în perioada următoare cu cele răcoroase, se arată în prognoza pentru perioada 11-24 mai, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

În Oltenia, pe parcursul celor două săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanţe între zile cu vreme apropiată de normal (în 13, în 15 mai şi cu probabilitate mare şi în perioada 19-21 mai) când media maximelor va fi de 23…25 de grade şi zile călduroase (în special 12, 14 şi 16 mai) când după-amiza vor fi 26…29 de grade, mediat regional. Uşoare oscilaţii vor avea şi temperaturile nocturne, dar în marea lor majoritate acestea se vor situa între 10 şi 14 grade, valori apropiate de mediile climatologice. Probabilitatea mai mare pentru ploi va fi asociată manifestărilor de instabilitate atmosferică, astfel că acestea se vor semnala pe spaţii mici şi chiar dacă izolat aversele pot avea caracter torenţial, la nivel regional regimul pluviometric va fi deficitar. Ploi mai frecvente se estimează doar pentru perioada 17-19 mai.

LA MUNTE

Policlinica Buna Vestire Craiova

Zilele cu vreme caldă când temperaturile diurne vor fi în medie de 14…18 grade vor alterna cu zile mai răcoroase caracterizate de valori într-un ecart mediu de 10…13 grade. Aceleaşi oscilaţii vor avea şi temperaturile minime, dar în marea lor majoritate se vor situa între 4 şi 8 grade, valori mai mici, în medie de 2…3 grade, chiar uşor negative în masivele cele mai înalte urmând a se înregistra în dimineaţa de 13 mai. Probabilitatea pentru ploi – în general asociate unui grad mai accentuat de instabilitate atmosferică – va fi relativ ridicată în majoritatea zilelor din intervalul de referinţă, dar în special în 12 şi 14 mai, când vor fi local şi cantităţi de apă mai însemnate şi din nou după data de 17 mai.

Politica