vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Dosar penal la SJU pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a deschis o anchetă in rem la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

„Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, urmare a mai multor articole din presă, potrivit cărora, în cadrul colectivului de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are loc o răspândire necontrolată a virusului SARS-Cov-2, precum şi la pacienţii internaţi în această unitate spitalicească. De asemenea, s-a reţinut că, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, nu există circuite epidemiologice şi nu au fost luate măsuri pentru testarea personalului medical şi a personalului TESA, care în prezent se afla în izolare la domiciliu”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, citat de realitateadegorj.net

Acțiunea procurorilor vine după ce au fost confirmate mai multe cazuri printre angajații instituției medicale din Gorj. În prezent, cel puțin cinci angajați ai SJU Târgu Jiu, printre care și managerul Dumitru Vienescu, sunt infectați cu COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Printre neregulile constatate de procurori la Spitalul Județean Târgu Jiu sunt inexistența circuitelor epidemiologice și faptul că nu se fac testări pentru tot personalul spitalului, potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Politica