vineri, mai 3, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipele naționale vor juca gratis pe noua arenă din Târgu Jiu

Autoritățile locale din Târgu Jiu au hotărât ca echipele naționale să fie scutite de taxe dacă aleg să joace pe Stadionul din Târgu Jiu. Regulamentul de funcționare al noii arene, de plată fiind scutite atât echipele de seniori cât și cele de juniori, a fost aprobat de aleșii municipiului.
Viceprimarul Aurel Popescu a propus ca echipele naționale să fie scutite de la această plată. Consiliul Local a fost convins de agumentele viceprimarului așa că amendamentul propus a fost aprobat.
„Privind regulamentul de funcționare și administrare al stadionului, în ultima ședință de Consiliu Local am propus colegilor un amendament care privește anumite tarife. Pentru evenimentele fotbalistice care privesc meciuri ale echipelor naționale de seniori, tineret și juniori și meciurile de Cupa României, tariful să fie redus 100 % pentru a puncta două lucruri importante: plăcerea și bucuria iubitorilor de meciuri din Târgu Jiu, și nu sunt puțini, și promovarea Municipiului care se poate face ca urmare a acestor evenimente sportive”, a spus Aurel Popescu, citat de igj.ro.
Viceprimarul din Târgu Jiu susține că a primit promisiuni de la oficialii Federației Române de Fotbal că baza sportivă de la Târgu Jiu va fi în graficele meciurilor importante.
„Personal, am discutat permanent cu președintele FRF Răzvan Burleanu care este încântat să purtăm o colaborare privind organizarea de evenimente sportive la Târgu Jiu. Îmi doresc ca în viitor, când vor putea fi organizate astfel de evenimente, să facă posibilă desfășurarea la Târgu Jiu a unor activități sportive de înaltă clasă pentru iubitorii fotbalului”, a mai declarat viceprimarul Aurel Popescu.
Pe de altă parte, echipa de fotbal Pandurii Târgu Jiu cere în instanță preluarea noului stadion. Marcel Romanescu, primarul orașului,  consideră că nicio instanță din România nu va putea accepta cererea înaintată de administratorii clubului gorjean.
„Noi suntem în acest moment în proces. Pandurii solicită pe de o parte prelungirea acestui contract de comodat cu 4 ani, pe de altă parte, în aceeași acțiune solicită preluarea în totalitate în patrimoniul Clubului a Stadionului din Târgu Jiu, lucru cu care nu suntem de acord. Sunt singur că niciun judecător din lume nu va putea da o clădire publică, realizată cu banii de la stat și de la bugetul local, unei entități sportive. Nu este așa ceva niciunde în lume, decât acolo unde patronii de fotbal au investit proprii bani în baze sportive”, susține primarul Marcel Romanescu.
De-a lungul anilor, conducerea Clubului de fotbal  ar fi îmbunătățit baza de la Târgu Jiu, însă, potrivit oficialilor, niciuna din investițiile realizate nu s-a făcut cu acordul autorităților sau pe baza unor autorizații de construire. Astfel, este greu ca echipa să poată solicita anumite drepturi, dacă nu are la mână documente care să ateste faptul că a existat o înțelegere între club și autoritățile locale.
„Nu voi privi Clubul Pandurii ca un adversar. Dacă clubul se va putea înscrie în viitorul campionat, vom găsi soluții în așa fel, încât clubul să folosească la capacitate maximă stadionul, dar nu cu exclusivitate. Până la urmă, strategia folosirii acestui stadion trebuie să o facă autoritatea publică locală, nu Clubul Pandurii. Clubul trebuie să aibă un drept de preempțiune asupra folosirii bazei sportive, în rest, sunt foarte multe echipe care au solicitat stadionul”, a mai afirmat Romanescu.

Politica