sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mario Oprea: PSD arde gazul de pomană și îndatorează Craiova

În plină criză sanitară, la începutul unei iminente crize economice, când orice administrator înțelege că trebuie să gestioneze bugetul cu maximă responsabilitate și prudență, primarul PSD supune aprobării Consiliului Local îndatorarea cu încă 2.000.000 lei a RAT Craiova SRL pentru “capital de lucru”.

“Ținând seama că pe perioada stării de urgență dispuse s-au adoptat măsuri care determină automat scăderea încasărilor RAT SRL, măsuri precum: suspendarea cursurilor din toate unitățile și instituțiile de învățământ; suspendarea activității unor agenți economici cărora societatea le presta servicii; munca la domiciliu și limitarea deplasării populației.

Pentru crearea unui capital de lucru și susținerea desfășurării serviciului de transport în această perioadă, apreciem că se impune majorarea liniei de credit obținută de la BCR cu suma de 2.000.000 lei.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Astfel, într-o argumentație proprie pe care un administrator privat nu și-ar permite-o niciodată cu propria firmă și în loc să încerce să restrângă cheltuielile în acord cu momentul dificil traversat, conducerea RAT Craiova SRL propune deschiderea robinetului cu bani purtători de dobândă și comisioane, de dragul continuării activității cu autobuzele goale.

Această propunere vine fără a se încerca punerea în acord cu starea de fapt actuală și cu facilitățile oferite de Guvern în această perioadă societăților comerciale aflate în impas. În loc să încerce să apeleze la șomajul tehnic oferit din fonduri guvernamentale, conducerea RAT Craiova SRL alege să împrăștie pur și simplu cu bani pe care nu-i are și nu știe dacă va avea de unde să îi returneze.

Solicităm primarului Craiovei și majorității PSD din Consiliul Local să dea dovadă de responsabilitate și să nu dea curs dezmățului pe bani publici și să pună managementul societăților din subordine în acord cu realitățile momentului.

Consilierii municipali PNL Craiova se vor opune ferm acestei propuneri și vor vota împotriva îndatorării craiovenilor.

Mario Ovidiu Oprea, președinte PNL Craiova

Politica