vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj: Medic de aproape 80 ani doarme în spital ca să poată îngriji bolnavii de COVID-19

Doctorul Petre Ciuvăț împlinește luna viitoare 80 de ani, iar după ce a lucrat mai bine de cinci decenii la spitale din București a venit la Rovinari pentru a avea grijă de pacienți.

Este de doi ani de zile medic primar la secția ATI din Rovinari, unde lucrează cu o echipă tânără. Doctorul spune că spitalul poate să facă față crizei pentru că au și aparatură performantă.

Deși este expus în fața coronavirusului, doctorul a spus că nu intenționează să-și părăsească postul în timpul crizei așa că doarme în unitatea medicală de la Rovinari că să fie cât mai aproape de bolnavi în caz că vor avea nevoie de ajutorul său.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Sunt în spital aproape zi şi noapte, când este nevoie de mine, i-am rugat pe colegii care lucrează în UPU şi sunt de gardă, dacă au un caz în care au nevoie de mine, să nu ezite să mă cheme la orice oră”.

”Nu este niciun pericol, absolut niciun pericol dacă ştii cum să te protejezi”, spune Petre Ciuvăţ.

Medicul îşi aminteşte că şi în anul 1977, când ţara noastră a fost zguduită de cel mai mare cutremur, a fost tot în prima linie, dar într-un spital din Bucureşti.

”Cutremurul din 77 m-a prins în spital, în Bucureşti, unde am lucrat o viaţă şi îngrijorarea generală a fost aproape asemănătoare cu cea de acum. Îngrijorare că se poate repeta, îngrijorare, disperare la pacienţii din spital pentru cei rămaşi acasă”.

Medicul şi-a propus să iasă la pensie abia după ce România şi lumea întreagă vor învinge pandemia.

foto: captura video/ .tvr.ro



Politica