Gorj. Amendă de 20 mii de lei pentru că a părăsit zona de izolare

Un gorjean a primit o amendă de 20 mii de lei după ce a ignorat mesajul autorităților și a părăsit zona de izolare. Este cea mai mare amendă aplicată de autoritățile din Gorj până în acest moment.

“Până acum 20 de persoane nu au respectat izolarea la domiciliu și au fost plasate în carantină instituționalizată. Toate structurile teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, acționează continuu pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență.Patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, acțiuni care au drept scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanțele Militare. În ultimele 24 de ore, 205 polițiști gorjeni au desfășurat un număr de 34 de misiuni specifice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID 19. A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a peste 1600de persoane, iar 17 agenți economici au fost verificați cu privire la respectarea interdicțiilor impuse pe timpul Stării de Urgență. În cadrul acțiunilor de verificare alocațiilor de carantinare și izolare, polițiștii au aplicat 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 371.000 lei, din care 136 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, 3 sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natură economică iar o sancțiune s-a aplicat unei persoane care nu a respectat măsura izolării la domiciliu (persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei și a fost plasată în carantină instituționalizată)”, a transmis Grupul de Comunicarea al CJCCI Gorj, citat de igj.ro

Potrivit oficialilor, în Gorj, 1701 persoane se află în izolare la domiciliu. Dintre acestea, 58 de persoane au intrat în izolare în ultimele 24 de ore și 282 de persoane au ieșit din izolare.  628 de persoane au fost plasate în carantină instituționalizată, dintre acestea 39 de persoane au intrat în ultimele 24 de ore.

Populare

Recomandări

Prețul lemnului pentru foc, plafonat

Guvernul urmează să adopte miercuri ordonanţa de urgenţă privind...

Olt. Ministrul Agriculturii, la Zilele Recoltei

Zilele Recoltei, eveniment organizat de Consiliul Județean (CJ) Olt...

Un bărbat a murit după ce a mâncat crenvurști de pui

Un bărbat în vârstă de 83 de ani a...

S-a redeschis circulația rutieră pe Transalpina

Circulația rutieră pe DN 67C, km 35 – 55,...