sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Dosar penal pentru medicii care au refuzat internarea unui bolnav de coronavirus

Medicii de la Spitalul din Drobeta-Turnu Severin s-au ales cu dosar penal după ce au refuzat internarea unui pacient confirmat cu coronavirus.

După ce au urmărit mai multe reportaje prezentate de presă și pe rețelele de socializare, polițiștii s-au sesizat din oficiu.

Potrivit biroului de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin, în data de 29.03.2020 în evidențele Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Tr. Severin a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 885/P/2020 având ca obiect săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal. În data de 29.03.2020, cu ocazia vizualizării unor reportaje în mass-media locală și pe rețelele de socializare, din care rezulta faptul că la Spitalul Județean de Urgență Dr. Tr. Severin o persoană a fost depistată pozitiv cu virusul COVID 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În data de 24.03.2020, numitul P.D. a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore. În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos. Ulterior, în data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, numitul P.D. a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Prin ordonanța nr. 885/P/2020 din data de 29.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicire a combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal. Menționăm faptul că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în nici un fel principiul prezumției de nevinovăție.

Politica