vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nelu Tătaru: Focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Suceava ”a decimat personalul medical”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat, miercuri, la Digi 24, că focarul de COVID-19 de la Spitalul Judeţean Suceava a ajuns „în acel punct în care a decimat personalul medical”.

„În acest moment, Secţia de boli infecţioase are peste 120 de pacienţi, între care cinci sunt pe ventilator. Este o transmitere locală accentuată. La nivelul judeţului Suceava sunt peste 150 de cazuri confirmate, iar, după cum aţi putut vedea, au fost şi numeroase decese”, a declarat Nelu Tătaru.

Potrivit oficialului, la Suceava au fost mai multe motive care au dus la transformarea spitalului într-un focar de infecție cu coronavirus și a menționat managementul defectuos al crizei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La Suceava a fost o conjunctură şi sunt mai multe motive care au dus la acest deznodământ. Avem şi o anchetă epidemiologică ce nu a mers pe un traseu privind identificarea anumitor cazuri, a fost un personal medical care a fost contaminat, care a fost tardiv izolat sau identificate târziu contactele primare, a fost un mod greşit de folosire a echipamentelor de protecţie, a fost un management defectuos al crizei, a fost o atitudine a Direcţiei de Sănătate Publică delăsătoare şi toate acestea au dus la situaţia în care ne aflăm”, a susţinut el.

Nelu Tătaru a amintit că procuratura s-a sesizat în acest caz și a anunțat că a propus schimbarea din funcție a managerului.

Politica