sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ţigări de contrabandă şi obiecte de patrimoniu, găsite la Corabia

Cinci statuete din piatră, un sfeşnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional şi un aparat de detectat metale confecţionat artizanal. Asta au găsit poliţiştii de frontieră în urma unor percheziţii care vizau contrabandişti cu ţigări.

S-au făcut descinderi pe raza localităţilor Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstriţa şi Urzica.

„În continuarea cercetărilor într-un dosar aflat în lucru la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt, lucrători din cadrul acestui serviciu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Corabia, Poliţiei Oraşului Corabia, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Serviciul de Operaţiuni Speciale Olt au efectuat treisprezece percheziţii, şapte la sediile unor societăţi comerciale şi şase la domiciliile unor persoane fizice pe raza localităţilor Corabia, Grojdibodu, Vădastra,Vădăstriţa şi Urzica. În urma perchiziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor circa 2.156 pachete de ţigări (43.120 ţigarete) de diferite mărci fără banderolă fiscală, în valoare de aproximativ 26.000 lei, cinci statuete din piatră, un sfeşnic metalic, obiecte despre care există suspiciunea de a face parte din Patrimoniul Cultural Naţional şi un aparat de detectat metale confecţionat artizanal“, conform Poliţiei de Frontieră.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mai multe persoane au fost duse la sediul STPF Olt pentru audieri şi stabilirea întregii activităţi infracţionale, ţigările au fost predate Direcţiei Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului creat bugetului de stat. Obiectele ridicate urmează a fi expertizate pentru a se dispuse măsuri în consecinţă.

Politica