sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Coronavirus în Filiaşi. Dosar penal la spital

Se fac cercetări pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor la Spitalul Filiaşi. Cei din conducerea spitalului şi-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în cazul pacientului cu coronavirus.

Între timp, Prefectura anunţă că 10 dintre probele luate de la medicii şi angajaţii spitalului Filiaşi au rezultat negativ. „În ultimele 24 ore, Spitalul Județean de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babes” Craiova a prelucrat probe pentru 20 de persoane, rezultatele fiind negative. Dintre acestea, 10 probe provin de la personalul medical al Spitalului Filișanilor, iar trei de la pacienți internați în unitatea medicală și care fuseseră anterior confirmați.”- Prefectura Dolj

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Filiaşi a fost înregistrat la data de 20.03.2020 un dosar penal având ca obiect infracţiunile de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 297 şi art. 352 din Codul Penal.
Astfel, la data de 19.03.2020, organele de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 15-19.03.2020, funcţionari publici cu funcţie de conducere din cadrul Spitalului Filişanilor şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu prin neluarea măsurilor legale privind prevenirea şi combaterea bolilor infectocontagioase, fapt ce a avut ca urmare răspândirea de către un pacient a infecţiei COVID-19.
Prin gestionarea în mod defectuos a situaţiei create, un număr de 23 de cadre medicale din cadrul unităţii spitaliceşti au fost izolate la domiciliu, secţia primiri-urgenţe a Spitalului Filişanilor fiind închisă.
Precizăm că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de vinovăţie”, arată anchetatorii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Revenim

Politica