joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gigi Becali sare la gâtul lui Cârțu: „Mie nu-mi convine!”

Propunerea președintelui CSU a stârnit reacții adverse în fotbalul mioritic

Sorin Cârțu și Mihai Rotaru fac planuri de zor pe marginea fotbalului afectat de coronavirus. La început, conducătorii olteni au cerut FRF să dea un termen mai amplu pentru reluarea campionatului, și nu finalul lui martie, pentru a-și putea desfășura profesionist activitatea.
Modul în care va arăta clasamentul final al Ligii 1 rămâne în continuare un mister, așa că oltenii au venit cu o propunere logică, dar inedită, să conteze doar meciurile din sezonul regulat, fără play-off.
„Se poate lua clasamentul final de la cel din sezonul regulat. E o idee, nu e una rea. Cei care sunt la conducere trebuie să ia decizii. Sigur că vor fi și nemulțumiri. Important e ce se decide și la UEFA, cum se vor pronunța cei de acolo”, a declarat Sorin Cârțu, președinte CSU Craiova, la DigiSport.
Ideea lui Cârțu a stârnit reacții vehemente din partea patronilor sau angajaților defavorizați de idee. Astfel, dacă s-ar pune în practică varianta olteană pentru clasamentul final, atunci FCSB ar pica pe 4, deși acum e pe 2. În vreme ce oltenii ar sălta un loc și ar fi vicecampioni.
„Ce idee e aia a lui Cârțu? Că-i convine lui, că erau ei pe doi. Ce campionat e ăla care nu s-a terminat? S-au mai jucat două meciuri de atunci. Mie nu-mi convine”, a declarat Gigi Becali la Pro X.
Cum echipa lui ar ajunge să presteze în barajul de menținere în divizie, nici Ciprian Paraschiv, conducătorul lui Poli Iași, nu vede cu ochi buni ideea conducătorului de la CSU: „De ce vrea Cârțu așa? Pentru că ei au terminat pe doi? Iar noi să mergem la baraj? Dar cu meciurile disputate de atunci ce facem? Nu le putem trata ca și cum n-ar fi avut loc. Păi, așa, și eu propun să punem punct după etapa a cincea din sezonul regulat, că Poli era atunci pe locul întâi”, a explicat, pentru GSP.RO, oficialul din Copou.

Politica