Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Stare de urgenţă, ziua 2. Baruri şi restaurante, închise

Publicat

pe

Autorităţile române iau noi măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19. Restaurantele şi barurile nu vor mai putea primi clienţi, a anunţat, marţi, Marcel Vela, ministrul de Interne.

„Se suspendă activitatea de servire și consum a produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice în spațiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locației. Este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop precum cele de tip drive-in, room service sau livrare la client”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

De asemenea, potrivit lui Vela, se suspendă toate activitățile culturale, științifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear și de îngrijire personală realizate în spații închise.

Şoferii autovehiculelor de transport marfă cu capacitate mai mare de 3,5 tone au obligația ca la trecerea graniței să aibă mijloace de protecție: dezinfectant, mănuși, iar cei care sosesc din zone roșii sau galbene nu se supun măsurilor de carantină dacă la graniță nu manifestă simptome

Totodată, s-a decis suspendarea tuturor zborurile către şi dinspre Spania, pentru 14 zile. Vela a mai precizat că a emis un ordin prin care a stabilit că pe durata stării de urgență poliția va conduce operațional prin inspectoratele județene poliția locală.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că rezidenţii şi elevii de la postliceale sanitare vor fi trimişi în sprijinul medicilor.

„De mâine, rezidenții la urgență, anestezie, vor întrerupe stagiile de practică și se vor prezenta la centrele de îndrumare pentru includerea în turele a căror specialitate o urmează. Rezidenții la medicină internă și de familie se prezintă la DSP pentru repartizarea la servicii ambulanță, primiri urgențe, camere de gardă, în funcție de necesități. Rezidenții în alte centre decât cele de îndrumare se prezintă la responsabilii de rezidențiat din centrul în care se află. Vor fi recrutați studenți, începând cu anul 4, pe bază de rezidențiat, pentru a sprijini activitățile din camerele de gardă”, a spus Arafat.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.