vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Investiţii la UPU Slatina

Echipamente performante, inclusiv un computer tomograf, vor fi achiziţionate pentru Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina cu fonduri europene.

Este vorba despre un proiect al administraţiei judeţene, cu o valoare de peste patru milioane lei, fonduri europene, al cărui contract de finanţare a fost semnat.

“Consiliul Judeţean Olt pune accentul pe investiţiile prioritare din judeţul Olt şi situează în prim plan sănătatea oltenilor, reuşind astfel să semneze vineri, 13 martie 2020, contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina”, obiectiv de investiţii finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020.
Într-un context atât de dificil, din punct de vedere al sănătăţii, considerăm vital să depunem în continuare toate eforturile susţinute pentru a reuşi să avem asigurate serviciile medicale de urgenţă, la cel mai înalt nivel.
De asemenea, asigurăm locuitorii judeţului nostru că vom continua să desfăşurăm activităţile care susţin dezvoltarea socio-economică, prin accesarea continuă a proiectelor guvernamentale, europene şi prin punerea la dispoziţie a tuturor resurselor economice, necesare depăşirii acestei situaţii de urgenţă.
Obiectivul general al proiectului îl constituie eficientizarea serviciilor integrate centrate pe pacient şi a tratamentului patologiei complexe, care necesită o abordare integrată în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Prin proiect se vor achiziţiona echipamente specifice necesare Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, echipamente performante, la standardele impuse de legislaţia în vigoare, inclusiv un computer tomograf”, au transmis reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt, într-un comunicat de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, proiectul are o valoare totală de 4.341.244,95 lei din care valoarea finanţării nerambursabile 4.254.420,05 lei, reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului.

Politica