vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Doi soţi care s-au întors din Italia, infectați cu COVID 19

Primele cazuri de infectare cu COVID 19 în judeţul Vâlcea au fost confirmate duminică seară. Este vorba despre o familie, soţ şi soţie, din localitatea vâlceană Muereasca, întorşi de curând din Italia. Nu au mai apucat să ajungă acasă, fiind carantinaţi la Râmnicu Vâlcea.

Soţii s-au întors acasă cu maşina şi au fost escortaţi de Poliţie până la centrul de carantinare. Nu prezentau simptome, şi nici nu au intrat în contact cu nimeni, scrie adevarul.ro

Cei doi pacienţi urmau să fie transportaţi cu ambulanţa specială la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, judeţul Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit sursei citate, autorităţile vâlcene funcţionează conform scenariului I al planului de măsuri, potrivit căruia bolnavii de coronavirus sunt duşi la spitalele universitare cele mai apropiate.

În Vâlcea, până acum, 19 persoane au fost internate la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea. Jumătate dintre pacienţi au fost externaţi deja, după ce rezultatul testului pentru COVID 19 a ieşit negativ în cazul acestora.

Potrivit autorităţilor vâlcene, în cazul tuturor celor opt pacienţi care încă sunt internaţi, prima testare a ieşit negativă, dar urmează restul testelor din ziua a 12-a şi a 13-a. Pacienţii au prezentat la internare simptome de gripă şi au venit din zone roşii sau galbene din Europa.

În centrele de carantină se mai află aproximativ 100 de persoane venite tot din străinătate, dar fără simptome. Cele două cazuri confirmate cu coronavirus se aflau printre cei carantinaţi.

Chiar dacă în Vâlcea există un centru de carantină în Râmnicu Vâlcea, în internatul fostului Liceu Chimic, o pensiune din oraş a fost transformată în centru de carantină.

Peste 200 de alţi vâlceni sunt în autoizolare la domiciliu, deşi autorităţile sunt conştiente că numărul celor care ar trebui să stea izolaţi este mult mai mare. Aceştia riscă însă dosare penale şi amenzi de până la 4.000 de euro sau închisoare, dacă se va dovedi că se fac vinovaţi de zădărnicirea controlului bolilor.




Politica