luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bolnavii asimptomatici răspândesc Covid-19 mai mult decât se credea iniţial

Până acum, s-a crezut despre Covid-19 că este răspândit doar de persoanele care prezintă deja simptome precum febră, tuse sau dificultăţi de respiraţie.

Însă, studii recente arătă că, în Massachusett un focar cu cel puţin 82 de cazuri care a pornit de la persoane asimptomatice, scrie Mediafax.

„Trebuie să ne concentrăm asupra persoanelor simptomatice. Unele răspândiri sunt posibile înainte ca oamenii să dea semne de boală, dar nu acesta este principalul mod de propagare a virusului”, a declarat secretarul american pentru sănătate, Alex Azar.

Policlinica Buna Vestire Craiova

El a mai spus că „persoanele sub 20 de ani care nu prezintă simptome semnificative ar putea răspândi mai uşor virusul. Dar până când vom înţelege cu adevărat câţi oameni transmit virusul asimptomatic şi asimptomatic le cerem tuturor americanilor să-şi asume responsabilitatea personală pentru a preveni răspândirea”.

Într-un articol din New England Journal of Medicine, Bill Gates şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la răspândirea bolii de către persoanele care încă nu au dezvoltat simptome sau care se simt „doar puţin răcite”.

„Există, de asemenea, dovezi puternice că poate fi transmis de persoane care se simt doar puţin răcite sau care nu au deloc simptome. Asta înseamnă că virusul Covid-19 va fi mult mai greu de controlat decât Sindromul Respirator Acut Sever (SARS), care a fost răspândit numai de către persoanele simptomatice”, a scris el.

Politica