sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CSU se mulțumește cu titlul de vicecampioană!

Cum văd oltenii clasamentul la finalul stagiunii, pe vreme de coronavirus

Fără precedent în istoria fotbalului mondial, coronavirusul a stopat toate competițiile. Se ia în calcul inclusiv amânarea Euro 2020 și a Jocurilor Olimpice. Forul european caută soluții optime pentru desemnarea câștigătoarei Champions League și a Europe League, iar fiecare ligă în parte se comportă similar pentru definitivarea campioanelor și a retrogradatelor.
În acest haos creat ori impus de pandemie, Sorin Cârțu, președintele CSU Craiova, a venit cu o idee logică cu privire la stabilirea clasamentului final în Liga 1.
„Se poate lua clasamentul final de la cel din sezonul regulat. E o idee, nu e una rea. Cei care sunt la conducere trebuie să ia decizii. Sigur că vor fi și nemulțumiri. Important e ce se decide și la UEFA, cum se vor pronunța cei de acolo”, a spus Sorin Cârțu, la Digi Sport Special.
În cazul în care s-ar decide în această direcție, CFR Cluj ar fi iarăși campioană a României, iar CSU Craiova – vicecampioană în premieră. Ar pica din Liga 1 echipele ilfovene Academica Clinceni și FC Voluntari, în timp ce Poli Iași ar da barajul de menținere.
Și la Liga Profesionistă situația e confuză. Secretarul organismului, Iustin Ștefan a spus: „Va trebui să avem o dată de referință realistă, pentru că e posibil ca până atunci mulți dintre fotbaliști să plece în concediu. Data de 15 mai a fost propusă de Craiova, pentru că ar permite să terminăm play-off-ul la sfârșitul lui iunie. Am avea 7 etape care să se dispute în weekend, și o intermediară.
Cel mai rău scenariu, ar fi să reluăm de la începutul lui iunie, dar asta ar însemna să jucăm din două în două zile, adică, miercuri-joi și mai apoi sâmbătă-duminică și atunci acest sistem ne-ar permite să terminăm tot la finalul lui iunie. De ce insistăm să se termine sezonul până la finalul lunii iunie? Pentru că primul tur al cupelor europene este programat pe 7 iulie.
Sigur, mai este și varianta ca acest campionat să fie încheiat acum, dar nu cred, pentru că nu este fair-play și nu este în spiritul și litera sportului”.
Dacă întrecerea s-ar îngheța acum, CSU ar încheia pe 3, CFR ar rămâne campioană, iar FCSB – vicecampioană. Ar retrograde direct Voluntari și Chindia, Academica ar fi la baraj. În cazul ligilor inferioare ar promova direct UTA și Mioveni, Turris ar juca pentru a intra în A. FCU Craiova ar promova în B.

Politica