Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vizite doar cu dispozitiv de separare, la Penitenciarul Drobeta

Publicat

pe

Deţinuţii încarceraţi în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin nu mai ies în comunitate sub nici o formă. Ei pot primi vizite doar la separator, iar de vizite intime nici nu poate fi vorba. Măsurile au fost impuse în contextul extinderii cazurilor de coronavirus în România.

Administraţia Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin a luat măsuri de prevenţie atât în ceea ce îi priveşte pe deţinuţi, cât şi pentru angajaţi.
Personalul şi alte persoane care intră în contact cu deţinuţii au fost dotaţi cu materiale de protecţie, măşti, dezinfectanţi, mănuşi, halate, costume de protecţie, termometre, scanner temperatură şi altele.
Stocurile de materiale destinate curăţeniei spaţiilor şi igienei personale a deţinuţilor, igienizarea/dezinfectarea zilnică a tuturor spaţiilor în care se desfăşoară activităţi specifice cu deţinuţii, precum şi a autospecialelor care asigură transportul acestora au fost suplimentate.
Administraţia Penitenciarului Drobeta a decis ca vizitele să se acorde doar cu dispozitiv de separare. Totodată, au fost întrerupte, pentru o perioadă de timp limitată, determinată de evoluţia epidemiologică de la nivel naţional: vizitele intime, recompensele cu permisiunea de ieşire din penitenciar, activităţile de reintegrare socială desfăşurate în comunitate sau cele desfăşurate de colaboratori în interiorul locului de deţinere, activităţile lucrative derulate în exteriorul locului de deţinere, la beneficiari.

În plus, pentru deţinuţii repartizaţi în regim semideschis/deschis, temporar, uşile camerelor de deţinere se închid, astfel încât să fie restrânsă interacţiunea între aceştia, pentru prevenirea oricărei situaţii de risc.
„Cu caracter temporar, conducerea Penitenciarului Drobeta Turnu Severin a procedat la punerea în aplicare a următoarelor demersuri: prelungirea programului de difuzare a semnalului TV, până la ora 24:00, în vederea înlesnirii posibilităţilor de informare; prelungirii programului de acces la posturile telefonice fixe instalate în camerele/secţiile de deţinere, analizându-se, totodată, posibilitatea creşterii intervalului de timp alocat convorbirilor telefonice zilnice; asigurarea suportului tehnic pentru maximizarea asigurării dreptului la comunicări on-line cu mediul de suport; derularea de campanii de informare cu privire la conştientizarea riscurilor asociate virusului SARS-CoV-2 şi a comportamentului preventiv necesar a fi adoptat în vederea prevenirii oricărei situaţii de risc (susţinerea Programului „Educaţie pentru sănătate”), avându-se în vedere utilizarea tuturor mijloacelor de informare (radio/TV cu circuit închis, difuzarea alternativă şi cu o frecvenţă ridicată a informaţiilor de interes, distribuirea de pliante, broşuri, etc.)”, au transmis reprezentanţii Penitenciarului din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit acestora, la intrarea în serviciu a poliţiştilor de penitenciare, personalul medical al unităţii efectuează triajul epidemiologic al acestora, iar în eventualitatea în care se identifică persoane care prezintă simptome gripale sau afecţiuni respiratorii acute, va fi informat, de îndată, directorul unităţii, pentru a dispune înlocuirea acestora din serviciu, concomitent cu recomandarea, de a reveni la domiciliu şi a contacta medicul curant.

Continue Reading