vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Elevă cu tuberculoză pulmonară, descoperită la Colegiul Național „Ion Minulescu”

 Un caz de tuberculoză pulmonară (TBC) a apărut la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina. Zeci de elevi și profesori sunt testați în aceste zile de cadrele medicale după ce boala a fost confirmată la o elevă din clasa a XII-a. 

Este vorba de o elevă din clasa XII-C care săptămâna trecută s-a simțit rău. A mers la medicul de familie, ulterior i s-au făcut analize care au scos la iveală faptul că fata suferă de tuberculoză pulmonară, informează olt-alert.ro

Directorul colegiului, Carol Kovacs a confirmat: „Fata s-a simțit rău toată săptămâna trecută, în sensul că a tușit, îi curgea nasul și așa mai departe. Miercuri a fost la medicul de familie, joi i s-au făcut teste, și-au dat seama că are TBC și a fost internată la Scornicești”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea liceului a dispus imediat începerea procedurii de dezinfecție în toate clasele din corpul de clădire în care învață eleva bolnavă.

Totodată, cadrele didactice și colegii de clasă ale fetei bolnave sunt supuși, în aceste zile, la analize medicale specifice.

Cazul este unul ciudat, pentru că părinții fetei nu au suferit de o asemenea boală, a mai spus șeful instituției de învățământ.

Cazul a fost confirmat și de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Olt.

Politica