sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București merg la braț în sferturile Ligii Campionilor

SCM Rm. Vâlcea s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor după victoria cu Savehof, scor 28-20. Campioana României a controlat autoritar partida, iar cu acest succes și-a asigurat calificarea în sferturile competiției. În ultima etapă, campioana României va juca un meci de palmares, în Ungaria, cu Gyor.
SCM Râmnicu Vâlcea: Batinovic, Ciucă, Dumanska; Băcăoanu, Badea 3, Da Silva, Elghaoui 4, Florica, Glibko 1, Gonzalez 7, Liscevic 6, Lopez, Norgaard 5, Stamin 1, Trifunovic 1, Zamfirescu.
Antrenorul vâlcencelor se așteaptă să dea piept cu o formație mult mai puternică decât SCM în sferturi și, chiar dacă nu vrea să-și încheie aventura în Ligă, tehnicianul spune ca ar fi o minune ca elevele sale să obțină calificarea în Final Four.


„Vâlcea așteaptă de șapte ani acest moment. E un oraș care trăiește și respiră handbal. Sunt mulțumit că am readus echipa pe harta Europei. Le mulțumesc fetelor pentru tot ceea ce au făcut în acest sezon, chiar dacă au fost și momente grele, cu probleme de lot, cu accidentări Așteptăm adversarul din sferturile de finală, o să fie o echipă foarte puternică. Pentru noi calificarea în sferturi e un bonus, în primul sezon sub actuala denumire, nu știu câți s-ar fi așteptat să ajungem aici. Eu nu vreau să ne oprim aici, dar sunt obiectiv și spun clar că ar fi un miracol să ne calificăm în Final Four”, a adăugat Pera.


Vâlcea va termina pe poziţia a patra şi  va juca pentru un loc în Final Four cu ocupanta locului 1 din prima grupă principală.
„E o mare realizare. Am realizat primul nostru obiectiv, să mergem în sferturile de finală. E frumos să faci parte dintre cele mai bune opt echipe din lume. Atât Rostov, cât şi Metz sunt echipe bune, dar prefer să merg în Franţa decât în Rusia, aşa că o prefer pe Metz” a mărturisit Asma Elghaoui, jucătoarea de la Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Totodată, handbalistele de la CSM București s-au calificat și ele matematic în „sferturile” Ligii Campionilor la handbal feminin. Kristiansand, formația care putea să le detroneze pe „tigroaice”, a pierdut cu Rostov, scor 29-32.

Politica