vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlceni amendați după ce au luat oameni la ocazie

Polițiștii vâlceni au desfășurat o acțiune pentru depistarea, probarea și sancționarea celor care efectuează transport public de persoane contra cost, cu autoturisme, fără a deține autorizație valabilă de transport persoane în regim de taxi sau închiriere.
Astfel, oamenii legii  au oprit pentru control 98 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost nevoiți să aplice 40 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea unor norme privind circulația pe drumurile publice, cu o valoare de peste 15.000 lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și indisponibilizate 2 „taxiuri pirat”.
Un autoturism condus de un bărbat de 44 de ani, din Oteșani, care efectua transport de persoane, contra cost, pe ruta Oteșani – Râmnicu Vâlcea, fără a deține autorizație de taxi a fost unul dintre cei prinși de agenții de la rutieră: „Bărbatul este la a patra abatere de genul, din nou față de acesta s-a luat măsura sancționării contravenționale și i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pe o perioadă de 6 luni”, au transmis reprezentanții IPJ Vâlcea.
Pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, polițiștii au mai depistat un bărbat de 69 de ani, care efectua transport de persoane, contra cost, de aceast dată, pe ruta Muereasca – Râmnicu Vâlcea. Nici acesta nu deținea autorizație de taxi. „Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autovehiculului pe o perioadă de 6 luni”, spun oamenii legii.

Politica