vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Surse. Ciolacu ar vrea să amâne votul pentru Guvernul Orban 2 până după Congresul PSD

CEX-ul PSD se reuneşte, miercuri, la ora 16.00, pentru a stabili strategia cu privire la alegerile anticipate. Marcel Ciolacu ar vrea ca social-democraţii să boicoteze votul de luni pentru Guvernul Orban 2 până după Congresul PSD, care va avea loc la finalul lunii februarie.

Mai mulţi parlamentari PSD nu vor anticipate, prin urmare Ciolacu nu vrea să-i oblige să asigure cvorumul, pentru că i-ar ostiliza fix înainte de Congres, scrie adevarul.ro

Marcel Ciolacu a spus în repetate rânduri că PSD nu va vota învestirea unui guvern condus de Ludovic Orban, la doar câteva zile după ce l-a demis prin moţiune de cenzură. Mai mulţi lideri ai formaţiunii au explicat că PSD ia în calcul să nu participe la vot, până în momentul în care CCR va decide dacă a fost sau nu constituţională nominalizarea lui Ludovic Orban.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un alt subiect al discuţiilor din cadrul şedinţei vizează organizarea Congresului  PSD, pe care formaţiunea ar trebui să-l aibă până la finalul lunii februarie, aşa cum au stabilit liderii într-o şedinţă anterioară.

Săptămâna trecută, Marcel Ciolacu a precizat că, după şedinţa CEX din 19 februarie, va anunţa şi dacă va candida sau nu pentru a deveni preşedinte al PSD. De altfel, luni, Ciolacu a făcut o vizită la Bruxelles unde a avut întâlniri cu mai mulţi lideri şi aceste întrevederi având o pondere covârşitoare în decezia sa de a candida sau nu.

Politica