15 imigranţi, într-o remorcă frigorifică, la Calafat

15 imigranţi, într-o remorcă frigorifică, la Calafat

15 imigranţi din Siria, Irak şi Afganistan au fost găsiţi ascunşi în remorca frigorifică a unui camion. Aceştia încercau să treacă graniţa ilegal, prin vama Calafat.

Camionul era condus de un grec.

Imigranţii au spus că s-au urcat în remorcă în Grecia, fiind ajutaţi de un cetăţean a cărui identitate nu o cunosc, plătind 6.000 de euro fiecare, cu intenţia de a ajunge în Italia.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Calafat,  județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean grec la volanul unui camion înmatriculat în Bulgaria. Acesta era însoţit de un conaţional care avea calitatea de şofer de rezervă. Astfel, camionul tracta o remorcă frigorifică goală, având destinaţia Italia.

În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, într-un loc special amenajat în partea din față a remorcii frigorifice, cincisprezece persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase bărbaţi sunt din Siria, cinci din Irak şi patru din Afganistan, având vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani”, arată Poliţia de Frontoeră.

Cei doi șoferi au susţinut că nu aveau cunoştinţă despre persoanele ascunse în compartimentul marfă.

Conform protocolului româno-bulgar, şoferii greci şi cei cincisprezece bărbaţi au fost preluaţi de autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.