vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Soția și fiul de 5 ani îl antrenează pentru confruntarea cu Spania!

Dragostea pentru baschet i-a adus împreună, iar cel mai tare meci al anului, România-Spania, va reprezenta un moment important în familia Orbeanu!

Component al echipei naționale, Iulian Orbeanu a avut parte de o ședință de pregătire inedită alături de soția sa, antrenoare de baschet, și de fiul lor în vârstă de cinci ani, pasionat și el de acest sport.

Iulian Orbeanu abia așteaptă să îi povestească fiului său de meciul împotriva campioanei mondiale, Spania.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Suntem iubitori de baschet, de la cel mai mic la cel mai mare, cred că asta ne-a adus pe noi împreună, ca familie. Niciodată nu am pus presiune pe Sebastian, el va face ce își dorește. Dacă va veni momentul să mă întrebe de meciul cu Spania, sau va dori să știe, va afla tot” – Iulian Orbeanu, component al echipei naționale de baschet a României.

„Noi ne bucurăm că putem să îi transmitem și fiului nostru pasiunea pentru baschet și cred că orice persoană din viața noastră este atinsă de baschet, vrând-nevrând” – Alexandra Orbeanu, antrenoare de baschet.

Iulian Orbeanu: „Respectăm Spania, dar nu ne este frică”

În vârstă de 30 de ani și legitimat la CSO Voluntari, Iulian Orbeanu va juca pentru prima dată în carieră împotriva Spaniei.

Neînvinsă în ultimele șapte partide, naționala României va întâlni campioana mondială en-titre în primul meci din grupa de calificare la FIBA EuroBasket 2021.

„Este un meci foarte important, o oportunitate pentru cariera mea. Nu mă gândeam, când am început baschetul, că o să ajung aici. Îmi doresc foarte mult să joc într-un asemenea meci, mai ales că anii se strâng și la mine. Trebuie să-i respectăm, dar să nu ne fie frică de ei, deși au jucători foarte buni. Chiar dacă nu am avut până acum un adversar de talia lor, noi tot timpul am arătat voință și dăruire, suntem un grup unit și acesta ar trebui să fie atuul nostru” – Iulian Orbeanu, component al echipei naționale de baschet a României.

România-Spania, din nou la Cluj

Cel mai așteptat meci din sportul românesc, România-Spania, se va disputa la Cluj, la 20 februarie. Ultima întâlnire a celor două reprezentative a avut loc tot la Cluj, în 2017, la precedenta ediție a Campionatului European. Alături de România și Spania, din grupa de calificare la FIBA EuroBasket 2021 mai fac parte selecționatele Poloniei și Israelului. Primele două clasate vor obține biletele pentru turneul final ce va avea loc în Germania, Georgia, Italia și Cehia.

„Trebuie să abordăm meciurile pe rând, să vedem unde avem probleme și unde putem progresa. O calificare la EuroBasket ar însemna foarte mult, ar fi un lucru deosebit. Trebuie să fim încrezători în ceea ce putem noi să facem. Sper să avem o sală plină la Cluj și publicul să fie alături de noi. Aceasta este o oportunitate unică și trebuie să ne bucurăm de ea. Să întâlnești campioana mondială e o provocare” – Iulian Orbeanu, component al echipei naționale de baschet a României.

Biletele pentru meciul anului, România-Spania, au fost puse în vânzare în rețeaua bilete.ro, cu următoarele prețuri: inelul 1 – 25 lei, inelul 2 – 15 lei, peluze – 10 lei.

SPORTS-NET GROUP

Politica