Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Români în Franţa: Au furat componente de locomotivă de 1 milion de euro

Publicat

pe

Mai mulţi români, între care şi olteni, sunt acuzaţi că au furat componente de la locomotive din Franţa, creând un prejudiciu de aproape un milion de euro. Gruparea a fost destructurată polițiștii de investigații criminale și procurorii D.I.I.C.O.T., împreună cu magistrați și jandarmi francezi. În total, în România și Franța, au fost arestate 10 persoane și puse sub control judiciar alte 3.

Anchetatorii au făcut 16 percheziţii domiciliare în acest caz, în judeţele Olt, Vâlcea, Giurgiu şi Cluj, în baza a două ordine europene de anchetă, emise de autoritățile franceze. Membrii grupului sunt acuzaţi de furt calificat, tăinuire și spălare a banilor.

Mai exact, arată DIICOT, în perioada 01.02.2019 – 18.09.2019, ar fi comis 57 de furturi, în dauna SNCF Franța (compania feroviară franceză), cu un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro.
“Faptele comise au fost, în principal, sustrageri de componente (radiatoare) de la locomotive pentru dezmembrare și valorificare a metalelor neferoase din acestea (cupru, aluminiu, alamă), stabilindu-se că s-a reușit furtul a peste 1.000 de radiatoare, cantitatea de metale fiind de aproximativ 38 de tone”, arată DIICOT.

Potrivit Poliţiei Române, „la aceste daune, se adaugă și costurile ocazionate de distrugerea locomotivelor și aducerea lor în stare de nefuncționare pe termene relativ lungi. De asemenea, se desfășoară cercetări și pentru probarea altor furturi din locuințe și societăți comerciale pe teritoriul Franței, precum și spălare a banilor”.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri, sumele de 40.000 de lei, 1.860 de euro, 3 motoare de ambarcațiuni și mai multe bancnote contrafăcute.


„Totodată, a fost arestat preventiv, în vederea predării, un membru al grupului infracțional pentru care exista un mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare franceze, alți 9 fiind deja arestați în Franța, iar 3 plasați sub control judiciar, de asemenea pe teritoriul Franței”, adaugă Poliţia Română.

Continue Reading